Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

ZOISIT

ZOISIT

A Zoisit vagy Zoizit vaskos tömegekben kialakult kalcium-alumínium-szilikát. Korábbi nevét: „Saualpit”, első hivatalos lelőhelye után – a dél-ausztriai, karintiai Saualpe után kapta, mostani nevét pedig a 19. század elején Sigmund Zois ásványgyűjtőről nevezték el. Színe lehet a fehértől kezdve a sárga, barna, vörös és zöld színeket át egészen a sötétkékig, de lehet színtelen is. A leggyakoribb zöld színű megjelenését a benne lerakódott krómnak és vanádiumnak köszönheti. Ritkább formái a mangánlerakódásoktól rózsaszín, vagy vöröses színű Thulit, és a még ritkább – vas- és vanádium „szennyezett” – ibolyakék-barnás színű Tanzanit.

Spirituális hatásai:
A Zoizit átformáló erejű kő, a negatív energiákat pozitívvá alakítja; segíti a spirituális kapcsolódást. Rezgésével destruktív beállítottságunkat konstruktív életszemléletűvé formálhatjuk.

Mentális és érzelmi hatásai:
A Zoizit az önkifejeződést és énünk megnyilatkozását segíti elő; felszabadít mások telepedő hatásai, valamint a terhes „normák” megfelelési kényszere alól. Kreatívvá, alkotókedvűé tesz, táplálja a saját ötletek megvalósítását, viszont segít megzabolázni az ellenállhatatlan vágyainkat. A Zoizit támogatja a megterhelések utáni erőgyűjtést, regenerálódást, tovább stressz mentessé tesz és megszünteti a letargiát. Hullámzó, csapongó kedélyállapotainkban segít visszatalálni szándékaink kiindulópontjához.

Hatásai a testre:
A Zoizit méregtelenítő és gyulladás gátló hatású. Segíti a felépülést súlyos betegségből; erősíti az immunrendszert, regenerálja a szöveteket. Jótékonyan hat a szívre, a lépre, a hasnyálmirigyre és a tüdőre és semlegesíti a gyomorsav-túltengést. Fokozza a termékenységet és hasznos segítség a here- és a petefészek megbetegedéseiben.

Keresés