Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

ZEBRADORIT

ZEBRADORIT

A Zebradorit (Zebra-kőnek, vagy írásgránitnak is nevezik) egy szilikát ásvány, s azon belül is a Földpátok csoportjának egy különleges képviselője. Ezt jelzi színe is – a fehér/bézs alapon szürke/sötétbarna sávozások, amelyet tulajdonképpen a földpát alapkőzetbe nagy nyomáson bepréselődött Füstkvarc adja. Szinte egyetlen, de mindenképpen legfontosabb lelőhelye Madagaszkáron található.

Mohs: 6-7.

Spirituális hatásai:
Az összes csakrára hatással van – megtisztítja és energetizálja őket. A Földpát segít földeltnek és kiegyensúlyozottnak maradnunk, a Füstkvarc megtisztítja energiáinkat és feltárja különleges képességeinket. Hasznos segítség, ha képességeink által, vagy szertartások során előző életbeli utazásokat végzünk. Oltalmazó energiát képvisel, az itt és most pillanatába földeli fizikai megtestesülésünket.
A Földpát révén minden folyamatot felgyorsít, és a testbe vagy a környezetbe földeli az energiát.
A hiedelmek szerint segít megtalálni tárgyakat.

Mentális és érzelmi hatásai:
Békét teremt mind fizikai, mind érzelmi megrázkódtatás esetén. Segít átvészelni a tragédiákat, és kívülről szemlélni az eseményeket, meglátásokat ad. Stabilitást hoz létre, erősíti az önbizalmat és az önértékelést. Mérsékli a pszichológiai gátlásokat, hozzásegít újra bízni az emberekben; új lendületet ad céljaink eléréséhez Orvosolja a depressziót és a szorongást.

Hatásai a testre:
Pezsdítő hatással van a testre, erőteljes energiával támogat, és jó közérzetet teremt. Képes a testbe koncentrálni az energiákat, ezáltal regeneráló hatást fejt ki. Erősíti a test „szerkezetét”, különösen a gerincoszlopot; jótékony hatású gerincferdülés esetén. Jó hatással van az elmerevedett ízületekre, az idegekre, továbbá az artériákra, a vénákra – ezáltal a keringésre. Jó hatással van a nyirokáramlásra is, méregtelenítő kő; ahogy kisepri a szervezetből a traumákat, úgy a méreganyagokat is. Úgy tartják gyógyítja a tüdő betegségeit (pl.tuberkolózis).

Kép hamarosan... smiley

Keresés