Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

ZAFÍR

ZAFÍR

A Zafír alumíniumban gazdag kőzetekben, főleg metamorf folyamatok során jön létre, tulajdonképpen vas- és titán tartalmú alumínium-oxid – az oxid-ásványok korund-családjának tagja. A korund-csoport két ismert drágaköve a Rubin (vörös) és a Zafír (kék). A Zafír a nevét a görög „sappheiros” szóból kapta, melyet anno sokáig más kék kövekre is átfogóan használtak. Jellemzően kék színű, de más színekben, mint fehér zöld, sárga, fekete és bíborszínekben is előfordul. Ritkább változatai a „padparadzsa” (narancssárga Zafír), a „leukozafír” (színtelen-átlátszó zafír), vagy a „Csillagzafír”, amelyben Rutil-tűkristályok is megjelennek és az ún. csillaghatást (aszterizmus) idézik elő, melynek hatására 4-6 ágú fénycsillagot jelenik meg az ásványban. A korundok a gyémánt után a legkeményebb anyagok, így ahhoz hasonlatosan nemcsak az ékszerkészítésben, de az iparban is hasznosítják – ez utóbbihoz szintetikusan állítják elő. Természetes formái tisztább minőségben igen értékes drágakövek. A kevésbé tiszta, halvány foltokat tartalmazó, átlátszatlan, kékes-szürke, kékes-fekete, vagy akár repedezett megjelenésű előfordulásai ettől még szintén értékes drága ásványok. A történelem során mindig kitüntetett figyelmet és szerepet kapott - az európai és indiai kultúra is egyaránt a Szaturnusz kövének tekinti. Az égbolt, a mágia, a hűség, a barátság és az angyalok világának jelképe volt.
Spirituális hatásai:
A céltudatosság, az összpontosítás és a szétszórt erők újraegyesítésének köve. Fokozza a tudás és a bölcsesség iránti vágyat. Hatásában az életünk alapos mérlegelésére és minden feleslegessé vált dolog elengedésére, elvetésére késztet; szellemi erőt ad. Rezgése a szeretet és tisztaság kifejezője; békében tart és segít a spirituális utunkon maradni. Helyreállítja energiatestünk egyensúlyát és összehangolja a finom energetikai szintünket. Úgy tartják, megtöri a boszorkányság kötelékeit; valamint hatékony Föld- és csakragyógyító. Főleg a torok- és szív csakrák energiáját erősíti.
Mentális és érzelmi hatásai:
Józanná, éleselméjűvé, kritikus szemléletűvé és rendezett gondolkodásúvá tesz; hatása megtisztítja szándékainkat, felülvizsgálja akaratunkat, de segít megvalósítani elgondolásainkat és ötleteinket. Erősíti a hitet és az igazság szeretetét. Nyugtatólag hat, segít depresszió, pszichikai megbetegedések és kényszerképzetek esetén. Megszünteti a zavarodottságot, oldja a kudarcélményeket. Rendíthetetlen belső nyugalmat ad, segíti az önkifejezést.
Hatásai a testre:
Az egészség megerősítésére vagy visszaszerzésére sarkall, mentális eltökéltséget ad. Felgyorsít minden gyógyulási folyamatot, enyhíti a fájdalmat, csökkenti a lázat és a vérnyomást. Főleg az agy- és idegi megbetegedések esetén, illetve bélbetegségek esetén van jó hatással, de a szem és a vér betegségeire is jótékonyan hat – erősíti az ereket és növeli a rugalmasságukat. Csillapítja a vérzést, de a szervezet különböző túl működéseit is, valamint szabályozza a mirigyeket.

Keresés