Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

VARISZCIT

VARISZCIT

A Variszcit egy foszfát ásvány, amely felszín közeli foszforsavas mállás (foszfát-tartalmú víz találkozik alumínium-tartalmú kőzettel) során keletkezett és az alapkőzet repedéseit megöltve képződött. Színe főként zöld – de lehet a sárgászöldtől-kékeszöldig – fehér és szürke színátmenetekkel, valamint jellegzetes barnás erezettel. Nevét németországi lelőhelyéről, illetve annak latin nevéről kapta („Variscia”).

Gyakran összetévesztik a Türkizzel, mert lelőhelyeik világszerte közel azonosak, a Variszcit azonban rendre zöldebb színben mutatkozik meg.

Mohs: 3,5 – 4,5 vagyis könnyen karcolódhat, vagy sérülhet külső fizikai erőhatások által.

Lelőhelyei: USA, Ausztrália, Brazília, továbbá Dél-Afrikában, Ázsiában leginkább a távol-keleten – valamint Európában főleg Németországban, Lengyelországban és Spanyolországban.

Spirituális hatásai:
A Variszcit a dolgok valódi természetét, a valóság és a "valóságos" megmutatkozását támogatja. Rezgése felfedi valódi természetünket, leleplezi álarcainkat, ezáltal fejleszti önismeretünket. Felfedi takargatott dolgainkat, és hozzásegít azok megértéséhez is. Nem tűri az alakoskodást, energiája az igazmondás és a hitelesség nagykövete.
Erősíti az előző életek feltárását – a vizuális képeket, az érzéseket és tapasztalatokat egyaránt. Betekintést enged a korábbról magunkkal hozott dolgok okaiba, megmutatja a mintákat, segít elengedni és átformálni a helyzeteket.
Mindezek mellett a Variszcit a bátorítás és a bátorság köve is egyben.
Szoros kapcsolatot ápol a feltétel nélküli szeretettel, és képes nyitni és megtölteni a Szív csakrát.

Mentális és érzelmi hatásai:
A tiszta, racionális gondolkodást, a józanságot, a szellemi jelenlétet és az éberséget serkenti. Fokozza a felfogóképességet, a tanulékonyságot; elősegíti a világos és érthető önkifejeződést. Felszabadulttá, nyitottá, érdeklődővé tesz.
Élénkít, jó kedvre derít, elűzi a fáradtságot – ugyanakkor békét teremet, elűzi a belső nyugtalanságot, megnyugtat idegesség esetén. Reményt ad, bátorít és segít kilépni a mély depresszióból és elkeseredésből.
Energiája rendkívül hasznos betegséggel küzdő vagy rokkant emberek számára is – ösztönzőleg hat, erőt ad, eltántorít a feladás gondolatát, kimozdít a reményvesztett állapotból. Ilyen esetekben a Variszcit a gondozókat, betegellátókat is támogatja – segít a megfelelő ellátás és bánásmód megvalósításában is.

Hatásai a testre:
Felpezsdíti az energiákat, és ha kell, mozgósítja az energiatartalékokat. Megnyugtatja az idegeket, görcsoldó hatású; jótékony felfúvódás, gyomorégés, gyomorbaj, gyomorfekély esetén, semlegesíti a túlsavasodást. Jó hatással van a reumára, köszvényre és a csúzra is.
Visszaadja a bőr és a keringési rendszer rugalmasságát, pozitív hatású a vénákra és a beszűkült véráramlásra; Jótékonyan hat a férfi nemi szervekre, akár orvosolja az impotenciát.
Elősegíti a nyugodt alvást.

Tisztításnál kerüljük a vizet!

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés