Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TŰZKŐ (Flint)

A Tűzkő, más néven Flint vagy Kovakő üledékes eredetű kőzet, tulajdonképpen kalcedon-opál keverék, és nagyrészt kövesedett kovamoszatok és sugárállatkák alkotják. Nevének eredete abból ered, hogy felületét megütve szikrát vet. Színe leggyakrabban fekete, sötétszürke vagy barna, melyekben világosszürke, sárga vagy fehéres csíkok-sávok futnak, ritkábban előfordulhatnak kék és narancs alapszínekben is. Már az ősember is használta, mivel pattintással éles, hegyes és viszonylag tartós eszközöket tudtak készíteni. Korszakokon át használták arra, hogy a holtakat átkísérje a túlvilágra.
Spirituális hatásai:
Erőteljes kapcsolatban van a Földanyával. Védelmező és stabilizáló kő. Határfelületként van jelen az anyagi és a spirituális világ között – a fizikai testbe földeli a felsőbb dimenziókból lecsatornázott tudást, míg a káros rezgésektől megóvja a testet. Megszűr az energiát, lezárja az előző életekben szerzett lenyomatokat. Kapcsolatot teremt a Földanya szívével, a legősibb, legbölcsebb erővel. Harmonizálja a női lét szakaszain való áthaladást, míg a férfiaknak segíti a női oldalhoz való kapcsolódást. Sámáni eszközként segíti az alsóbb világokban tett utazást és segít kapcsolatba lépni a totemállatunkkal. Megtisztítja az aurát a negatív letapadásoktól, átvágja a blokkokat és az előző életekből származó kötelékeket, megszabadít az energetikai rendellenességektől, megemeli a rezgésszintet. A Gyökér- és Szakrális csakrák energiáját erősíti.
Mentális és érzelmi hatásai:
Fejleszti a kommunikációt, és figyelmet teremt mások meghallgatásához is; erősíti a megértést. Megnyugvást idéz elő, oldottá tesz. Leküzdi a depressziót és a kényszeres viselkedési problémákat. Eloszlatja a félelmeket, vigaszt és lelki békét hoz. Rezgése megelőzi a rémálmokat.
Hatásai a testre:
Fokozza a nyálkahártyák, a tüdő, a máj, és a belek működését; jótékonyan hat a bőrre, serkenti a méregtelenítést, enyhíti a székrekedést és a hasmenést. Csillapítja a fájdalmat, orvosolja a rendellenességeket, erősíti a szaporító szervrendszert, a sejtmemóriát, a szövetek újjáépítését és a bőr rugalmasságát. Eltűnteti a szemölcsöt, a májfoltokat, a ráncokat, a köveket és a kinövéseket. Hatékony állkapocs vagy hátfájás esetén. 

 

Keresés