Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

TURMALIN

TURMALIN

A Turmalin nagyon változatos ásvány. A gyűrűszilikátok és az oxidok osztályának egyfajta keveréke, de összetételükben a fémmolekulák sokféle kombinációja miatt megjelenésük és színük is igen változatos lehet – a többféle egyszínű változattól, a sokszínű ún. polikromatikus turmalinokig. A legismertebbek a Fekete turmalin (Sörl), a vörös és/vagy rózsaszínű (Rubellit), a zöld (Verdelit), a kék (Indigolit), a barna turmalin (Drávit), színtelen turmalin (Elbait), vagy a polikromatikus zöld-rózsaszín-lila sokszínű Dinnye-turmalin. Nevét a szingaléz „turamali” szóból – a sri lankai elnevezéséből kapta, amikor a 17. században először Európába került. Már az ókorban is ismerték, de általában más drágakövekkel keverték össze. A középkorban a sors minden viszontagságának szilárdan ellenálló, letisztult bölcsesség szimbólumaként jegyezték fel. Az arab hagyományok a Nap köveként tisztelik és erősíti a szívet, és véd a rémálmoktól. A középkorban a holland tengerészek „hamuhúzónak” is nevezték, mivel „piroelektromos” tulajdonságát kihasználva, turmalin kristály segítségével húzták ki a hamut a pipáikból.
A turmalin piezoelektromos és piroelektromos kő, hő és nyomás hatására elektromosságot fejleszt. Negatív ionokat és infravörös hullámokat bocsát ki. Az ionok erős hatással vannak a közérzetre, a pozitív ionok károsítják az agyműködést, gyengítik az immunrendszert, és sokféle tünetjelenség mögött állhatnak, mint a szorongás, légzési nehézségek, krónikus kimerültség, fejfájás, ingerlékenység, energiahiány, stb. Ezekkel szemben a negatív ionok megnyugtatnak, serkentik és méregtelenítik a szervezetet és a pszichét. Támogatják az agy oxigénellátását és a vér regenerációját. Az infravörös hullámok az immunrendszert erőstik.
Spirituális hatásai:
Tisztítja, szűri és finom rezgéssé alakítja át a „durva” energiát. Földeli a spirituális energiát, megtisztítja és kiegyensúlyozza a csakrákat, és védőburkot képez a test körül. „Sámánikus-kő”, rituálék alatt védelmet biztosít; rámutat a problémákra, azok okaira, és megmutatja megfelelő irányt, amelyre szükséges az elmozdulás. Kiegyensúlyozza a férfi és női energiákat.
Mentális és érzelmi hatásai:
Elősegíti önmagunk és mások megértését; feltárja számunkra „énünk” mélységeit, erősíti az önbizalmat, enyhíti a félelmet. Eltünteti az áldozat-érzést, fellendít, megteremti a toleranciát, a könyörületet, a lelkesedést és a bőséget; serkenti az inspirációt és az együttérzést. Átalakítja a negatív gondolkodásmintákat, egyensúlyba hozza a jobb és bal agyféltekét. Hasznos segítség a paranoia, a diszlexia és diszpraxia kezelésére.
Hatásai a testre:
Általános gyógyító, energianövelő és blokkoldó hatású. Javítja a kéz és a szem közötti koordinációt. Oldja a feszültséget a gerincoszlop mentén.
 

 

Keresés