Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

TOPÁZ

TOPÁZ

A Topáz a szigetszilikátok osztályába sorolható, tulajdonképpen fluor tartalmú alumínium-szilikát, és a különböző színük aszerint változik, hogy még milyen további elemek kapcsolódnak hozzá túlsúllyal. Színe leggyakrabban a krómtól sárga, aranysárga, mézsárga, borsárga, sárgásvörös vagy sárgásbarna. További színei még a vastól a kék és leginkább a világoskék szín, a mangántól barna, illetve ritkább esetekben a vanádiumtól rózsaszín és rózsás-vörös színű. A Topáz tiszta, átlátszó megjelenésében rendkívül értékes drágakő. A webáruházamban kapható Topázból készült ékszereimben kevésbé tiszta, és zárványmentes – azonban szintén jó minőségű drágakövek találhatóak meg.
Már az ókor óta keresett és népszerű drágakő volt, elnevezése is ebből eredhet – a vörös-tengeri topazosz-szigetről (mai nevén: Zeberget-sziget), ahol úgy hitték sok Topázt bányásztak. Az ősi kultúrákban mindenhol az bölcsesség, az önmegvalósítás és a saját életünk feletti uralom kövének tekintették.

Spirituális hatásai:
A Topáz oda irányítja az energiát, ahol szükség van rá – serkent, összehangol, csillapít, gyógyít, feltölt, motivál. Az önmegvalósítást, és az életutunk kedvező alakítását segíti. Erősíti a bizalmunkat a sorsunkban, az Univerzumban, segít az „itt és most” állapotának megvalósításában. Bölcsességgel ruház fel és támogat a nehéz-, erőfeszítést-, vagy áttörést kívánó helyzetekben. Az igazság és a megbocsátás támogatója, segít a múlt dolgait magunk mögött hagyni, felhívja a figyelmet előre mutató célokra, s ehhez összeköt belső erőforrásainkkal. A szeretet, a nagylelkűség, valamint a bőség és a jó szerencse kövének is tekintik, segít sikerre vinni céljainkat. Serkenti a meridiánok energiaáramlását, tisztítja az aurát, mélyíti a relaxációt és segíti a vizualizációt.

Mentális és érzelmi hatásai:
Segít a megszerzett ismeretek és tudás megfelelő hasznosításában, valamint saját adottságaink – belső gazdagságunk és értékeink felismerésében és felfedezésében is. Segít becsületessé, nyitottá és kiteljesedetté válni. Elűzi a kétséget és a bizonytalanságot, oldja a feszültséget, és örömmel tölt fel. Segít felismerni a másokra gyakorolt hatásainkat. Támogatja az éleslátást és a problémamegoldást, valamint segít felismerni az összefüggéseket és az apró részleteket. Befogadóvá tesz a szeretetre, és támogatja ennek másokkal való megosztását is. Magabiztosságot ad az öröm és a jókívánságok kifejezéséhez.

Hatásai a testre:
Táplálja az egészséget minden szerv számára. Serkenti az emésztést, az anyagcserét, és a szervezet belső égési folyamatait. Erősíti az idegeket és az érzékszerveket.

Kék Topáz:

A vas tartalmától világoskék színű Kék Topáz elterjedt drágakő. A Topáz általános hatásai mellett a Kék Topáz az önbizalom köve, erősíti a saját képességeinkbe vetett bizalmat. Serkent a mentális képességeket, az összpontosítást és a világos gondolkodást. Segíti a teljesebb kommunikációt, a beszédkészséget és az írásbeli kifejeződést is. Tisztítja és erősíti a Harmadik szem- és Torok csakrákat. Segít az életünket meghatározó döntések meghozatalában, az igazság és a bölcsesség rezgését képviseli. Erősíti az idegeket, a szemeket; javítja az emésztést és a tápanyagfelvételt. A torok problémáira is jótékony hatású.

 

Keresés