Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

TIGRISSZEM

TIGRISSZEM

A Tigrisszem a Sólyomszemhez hasonlatosan az ásványoxidok kvarccsoportjához sorolható. A Sólyomszemből jön létre az eredeti krokidolit (feketés-kék azbeszt) rostok további oxidációja és limonittá való átalakulása útján. A kvarcba ágyazódott limonitrostok csiszolással egyedi fényjátékot mutatnak (macskaszem-hatás), erről – illetve barnás derengéséről kapta a nevét is. Színe barna, aranybarna, aranysárga. Évszázadok óta amulettként használják, szemgyógyító – továbbá átok és rontás elleni, valamint démonoktól védő hatást tulajdonítottak neki. Mára több változata ismert, melyben más ásványok is jelen vannak – ilyen a Tigrisszem-sólyomszemmel (mindkét forma egyszerre van jelen), a Tigrisvas (hematittal és jáspissal) vagy a Macskaszem (Vörös tigrisszem). Különlegesebb megjelenése a Tigrisszem-Sólyomszem-Macskaszem együttes kevert megjelenése, ez a Pietersit. Gyakran lehet találkozni színezett formákkal is, mint pl. lila, pink, kék, stb.
Spirituális hatásai:
Védelmet nyújtó kő. Finom rezgést képvisel, a Föld energiáját kapcsolja össze a Nap energiájával. Az élet nehéz szakaszainak nyugodt és magabiztos átvészelését segíti elő. A legmélyebb pontokon is segít megőrizni a bizalmat és a bizakodást; erőt ad a bajokban. Megkönnyíti a célok megvalósítását, segít elérni a belső tartalékainkat; Támogatja a tiszta szándékot, ellenzi a hatalommal való visszaélést.  Tisztítja a negatív energiát, megvéd a rosszakarattól és a zaklatástól. Serkenti kundalini energia áramlását. Kiegyensúlyozza és energetizálja az alsóbb csakrákat (Gyökér-, Szakrális-, Napfonat csakrák). A 12 „Mesterkristály” 3-as számú köve.
Mentális és érzelmi hatásai:
Összehangolja a két agyféltekét, és segít abban, hogy semmi se kerülje el a figyelmünket. Segít átlátni a bonyolult és áttekinthetetlennek tűnő helyzeteket; támogató hatású kételyek és döntési nehézségek esetén. Bizalmat ébreszt a jövő iránt, reális célok kitűzését segíti. Mérsékli a hangulatváltozások és stresszhelyzetek általi befolyásolhatóságot; távolságot tart a kívülről érkező benyomások felett. Előmozdítja a dilemmák és belső konfliktusok megoldását; orvosolja a hiúságot és a csökönyösséget, enyhíti a depressziót, elűzi a sötét hangulatot. Rezgése rendbe hozza az önértékelési zavarokat, az önbírálatot, a blokkolt kreativitást. Segít felismerni a tehetségeket, a képességeket, és a gyengeségeket is, melyek megváltoztatásához segítséget nyújt. Hasznos segítség mentális rendellenességek és személyiségzavarok gyógyítására. Támogatja a függőségben szenvedőket is; segít változtatni életvitelükön.
Hatásai a testre:
Jótékony hatású a szemre, fejleszti a sötétben való látást. Hasznos törött csontok esetén. Feloldja a szűkületeket és fájdalomcsillapító hatású; mérsékli az energiaáramlás túlzott intenzitását; ellensúlyozza az idegek túlingereltségét, és a mellékvese-túlműködését. Csillapítja az asztmarohamokat; gyógyítja a torkot és a nemzőszerveket.

Keresés