Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SZODALIT

SZODALIT

A Szodalit nátrium tartalmú szilikátásvány; a 19. századi felfedezésekor erre utalva kapta a nevét is (sodium=nátrium). Magmás kőzetekben, gyakran kőzetalkotóként, vaskos szemcsés tömegekben fordul elő. Színe sötétkék – fehér, vagy barnás foltokkal, erekkel. A történelem során már régóta ékszereket és dísztárgyakat készítenek belőle.
Spirituális hatásai:
Az idealizmust és az igazságkeresést, a szabadságot és a tudatos döntéseket, választásokat támogatja; segít hűnek maradni önmagunkhoz. Megmutatja énünk elnyomott részeit, és segít azok elfogadásban. Egyesíti a logikát és az intuíciót, megnyitja a spirituális belső látást. A Torok- és a Harmadik szem csakrát támogatja, mélyíti a meditatív állapotot. Megszűri az elektromágneses szennyeződéseket. A 12 „Mesterkristály” 5-ös számú köve.
Mentális és érzelmi hatásai:
Segíti valódi énünk, és identitásunk megtalálását és megélését, valamint a gátló tudattalan mechanizmusok és viselkedésminták elkerülését. Oldja a bűntudatot, és saját érzéseink elfogadására és szeretetére késztet. Fokozza a tudatosságot, elősegíti a „belső” rendrakást, megtisztítja a zavart elmét és racionális gondolkodásra, objektivitásra sarkal; segít kifejezni egyéni meggyőződésünket. Erősíti a szabadság iránti vágyat, és segít elszakadni a korlátozó elképzelésektől, dogmáktól, szabályoktól. Erősíti az önbecsülésünket, az önmagunk iránti bizalmat és önmagunk elfogadását. Érzelmi egyensúlyt teremt, csillapítja a pánikrohamokat. Harmóniát teremt a csoportos munkában, növeli a bizalmat a csoport tagjai között, erősíti a bajtársiasságot és felhívja a figyelmet a kölcsönös egymásrautaltságra.
Hatásai a testre:
Egyensúlyban tartja az anyagcserét, tisztítja a nyirokrendszert és a szerveket, serkenti az immunrendszert. Szabályozza a szervezet kalcium háztartását és a folyadékfelvételét és hűsít; csökkenti a vérnyomást. Gyógyítja a torok, a gégefő és a hangszalag panaszait; jó hatással van a rekedtségre, és az emésztési rendellenességekre. Jótékonyan hat a sugárzás okozta sérülésekre és az álmatlanságra.

 

Keresés