Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SZKAPOLIT

SZKAPOLIT

A Szkapolitok, a földpátokhoz hasonlatosan a tektoszilikátok egy csoportja. Lényegében alumínium-szilikátok, amelyek a földpátokhoz hasonlatosan rendelkeznek a „macskaszem-hatás” (chatoyance) néven ismert felületi fényjelenséggel is. A Szkapolit néven elterjedt ásvány igazából egy elnevezésbeli könnyítés is, mert valójában kétféle ásványt takarhat: a Marialitot, és a Meionitot – de a megkülönböztetésük még laborkörülmények között sem egyszerű, így átfogóan nevezik őket Szkapolitnak. Jellegzetességük a már említett macskaszem-hatás, amely a Szkapolit esetében nagyon sűrűn egymás mellett futó rostok eredménye. Színük sokféle lehet – a színtelen, vagy fehértől kezdve a sárgán, a narancson, a rózsaszínen és a lilán át a kékig, zöldig, barnáig és szürkéig. Az igazán szép példányok átlátszóak vagy áttetszőek, ezek értékes drágakövek – főleg a sárga, a rózsaszín és a lila. A kevésbé áttetsző példányai is ritka ékszeralkotók, mert bár egyedi megjelenésűek, de viszonylag sérülékenyek. Elnevezése a görög „zkapoz” szóból ered, ami „nyélt” vagy”rudat” jelent – utalva ezzel arra, hogy gyakran hosszú kristályok formájában képződnek.

A Szkapolit egy önbizalom-, és hangulatjavító kő; segíti önértékelésünket, fesztelen kifejeződésünket, rezgése nagymértékben az „életigenlést” támogatja. Elűzi az önhibáztatás formáit; elcsendesíti a monoton kritikát és a cinizmust. Az önfegyelem kövének is tekintik, függetlenít a befolyások alól, leküzdi a tehetetlenséget, segít objektív célok kitűzésében, tudatosult változások útjára léptet.
Segíti a megrekedt energia felszabadítását. A Gyökér- és Szakrális csakra energiáját serkenti.

Feloldja a fixációkat, nyitottá tesz; szellemi függetlenedést, és elvektől mentes szabad gondolatokat ad, növeli a széles látókörűséget. Energiája a bűnbakká válás ellenszere. Felszámolja a téves kivetítéseket, okolásokat, átruházásokat; felhívja a figyelmét mindenkinek a saját feladataira és saját felelősségi körére. Nagy segítség gyermekeknél, azokban a családi helyzetekben, amikor őket hibáztatják a családi események, problémák megtörténte, kialakulása miatt. Képes kiseperni érzelmi lenyomatainkat, és traumák maradványait. Jó hatással van a diszlexiára, a hiperaktivitásra és a szellemi zavarodottságra.

Fizikai hatásaiban támogatja a csontokat, a vénákat, a vállat és a szemet. Feloldja a visszerek blokkjait, és enyhíti csontok rendellenességeit. Jótékony hatású vese- és hólyag panaszokra, az inkontinenciára, valamint a szürke- és zöld hályogra. Segíti a kalcium felszívódását, és az operációkat követő lábadozást. Serkenti a sejtmemóriát.

Tisztításnál kerüljük a vizet!

 

Kép hamarosan...  smiley

 

Keresés