Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SZERPENTIN

SZERPENTIN

A Szerpentin egy szilikátásvány (magnézium-hidroszilikát), amely más ásványok (pl. olivin) átalakulása révén jön létre. Több fajtáját megkülönböztetik – a lemezes összetételű Antigoritet vagy Zöld levélszerpentint, az azbesztszál lerakódásos Krizotilt vagy Ezüst rostszerpentint, és a kettő együttes jelenlétével bíró - váltakozó csíkozású „Ezüstszemet”. A Szerpentin színe zöld, világoszöld, sárgászöld, vagy sötétszürke, esetleg ezüstszálas erezettel. A sárgászöld, áttetsző, felhős rajzolatú változata a Bowenit; sötét színű, feketés változata a Williamsit; szemcsés tömött megjelenésű formája a Lizardit. Neve a latin „serpens” szóból ered, amely „kígyót” jelent, feltehetően a kígyóbőrre emlékeztető pikkelyes foltos kinézetéből ered. A kígyómarás ellen tartották hatásosnak, valamint már az ókorban védelmező, betegséget és átkot elhárító kőnek tartották. Gyakran készítettek belőle amuletteket.
Spirituális hatásai:
Kitűnő meditációs kő, a megnyugvásban, és a belső béke megteremtésében segít. Földelő-kő; megnyitja metafizikai képességeket, irányítja a kundalini energia felemelkedését a gerincen. Rendezi az energia testeket, feloldja a csakrák blokkjait és védelmet nyújt. Segíti a gyógyító energiák áramlását a rendellenességek helyére. Rezgése a Gyökér-, a Szív-, a Harmadik szem- és a Korona csakrákban aktív.
Mentális és érzelmi hatásai:
Segíti a konfliktusok békés rendezését, békeszeretővé ás kompromisszumkésszé tesz. Kiegyenlíti a hangulatingadozásokat, idegesség és stressz esetén megnyugtat, véd a negatív energetikai behatásoktól. Orvosolja a mentális és érzelmi egyensúlyvesztést és segít kezünkbe venni az életünk alakulását. Úgy tartják, ellazít a szexuális együttlét során, és segíti a fesztelen beteljesülését.
Hatásai a testre:
Segít szívritmuszavarok, vese- és gyomorpanaszok esetén; jótékony egymást rendszeresen váltó hasmenés és székrekedés esetén. Eltávolítja az élősködőket, kiegyenlíti a túlsavasodást, normalizálja a vércukorszintet, serkenti a kalcium és magnézium anyagcserét, görcsoldó hatású – enyhíti az izomgörcsöket és a menstruációs fájdalmakat. Úgy tartják – hosszú életet biztosít.

Keresés