Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SZERAFINIT

SZERAFINIT

A Szerafinit a kloritokhoz tartozó Klinoklór egyik fajtája; ritka és értékes drágakő. Fő lelőhelye – egyben legszebb példányai Oroszországban, Kelet-Szibériában találhatóak, a 19. század óta bányásszák, dísztárgyak és ékszerek különleges darabja. Mára már Európa szerte is többfelé, és Észak-Amerikában is felfedezték. Gyenge keménységű (Mohs-skála: 2-4), így igen érzékeny a felülete pl. karcolásra – ez miatt, és egyedi szépsége miatt is, általában nagy becsben tartják. Színe sötétzöld alapon fehér- és ezüstszálas, csillámló megjelenésű. Nevét a bibliai Szeráfokról kapta, mivel angyalszárnyszerű, tollszerű mintázat jelenik meg felületén.

Spirituális hatásai:
A Szerafinit tisztító, gyógyító erejű kő, segíti a megvilágosodást. Nőies ásvány, amely kapcsolatot tart az angyalokkal és a természeti szellemekkel. Elkísér és oltalmaz – mind asztrális utazásokon, mind a békesség és a beteljesedés felé vezető úton. A Korona- és egyben a Gyökér csakra köve is. Ugyanakkor tisztítja a Szív csakrát, s ezáltal befogadóbbá válunk a szeretetre, a mérhetetlen szeretetre.

Mentális és érzelmi hatásai:
Tisztánlátást biztosít; kitisztítja az érzelmi mintázatokat, amelyek már nem szolgálnak bennünket. Segíti a társas kapcsolatokat; támogatja a különböző nézetek közötti megértést.

Hatásai a testre:
Elősegíti a méreganyagok kiürülését, valamint vas, kalcium, magnézium és egyes vitaminok (A, E) felszívódását a szervezetben. Jó hatással van a szívre, tüdőre, májra és vesére, valamint a vérre és a sejtek szerkezetére. Hatékony fájdalomcsillapító, oldja az izomfeszültségeket; élénkíti a gerincoszlopot, hasznos megfázásra, elősegíti a fogyást, jó hatással van a bőrkinövésekre és a májfoltokra. Támogatja a hasznos baktériumok elszaporodását.

Tisztításnál kerüljük a vizet!

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés