Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SZELENIT

SZELENIT

A Szelenit, vagy másik nevén Szaténpát tulajdonképpen a kalcium-szulfát (Gipsz) egy bizonyos fajtája, azaz víztartalmú CaSO4, más néven szálas-gipsz; jellemzője, hogy finom rostokból álló, szálas megjelenésű. Nevét a görög „seleni” (azaz: Hold) szóról kapta, amely lágy fényére, és a benne tükröződő fényjátékra utal. Színe átlátszó fehér, melyben a több más ásványban is megfigyelhető ún. „macskaszemhatás” jelenik meg.
„Puha” kőnek számít (Mohs-skála: 2), így igen érzékeny a felülete a karcolásokra, sérülésekre. Kémiai összetétele vízoldékonnyá teszi, így mindenképpen kerüljük a vízzel való tisztítását!

Hatásaiban az angyali útmutatások és a telepatikus kapcsolatteremtés köve. Életfeladatainkban ad útmutatásokat; megmutatja a tanításokat és a problémákat is; megmutatja a legjobb megoldásokat a problémáinkhoz; feloldoz a viselkedésmintákból, tudatosságot sugároz.
Energetikailag leválasztja az entitásokat az auráról. Távol tartja a külső befolyásokat, védelmet és biztonságos ad. Energiával tölti fel a testet; a Korona csakrával áll szoros kapcsolatban. Jól használható spirituális tevékenységekhez, meditációhoz.

Nyugalmat áraszt, és békés teret teremt; gondűző és stresszűző kő. Csillapítja az ingerlékenységet, a hiperaktivitást; higgadt, nyugodt állapotot idéz meg.

Jó hatással bír a csontokra és a fogakra; fokozza a gerincoszlop egyensúlyát és rugalmasságát. Fájdalomcsillapító hatású, véd az epilepsziás rohamoktól. Rezgése jótékony édesanyáknak szoptatáshoz, gyermekgondozáshoz. Úgy tartják, semlegesíti a testben a szabadgyökök hatását, illetve a higanyamalgám fogtömések higanytartalmának káros hatásait.

Tisztításnál kerüljük a vizet!

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés