Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SÓLYOMSZEM

SÓLYOMSZEM

A Sólyomszem ásvány az oxidok kvarccsoportjának tagja. Lényegében a feketés-kék azbesztrostok (Krokidolit) párhuzamos-tömeges szálainak kvarcba kövesedett formája. A kvarcba záródott krokidolit szálak így érdekes fényjátékot produkálnak, az ún. „macskaszemhatásnak” köszönhetően – nevét is erről a jelenségről kapta. Színe sötétkék, kékesfekete, esetleg zöldes derengéssel kiegészülve. A fényjátéka főleg csiszolással jön elő, így már régi időktől kezdve megmunkálják és amulettként használják. Látványos megjelenése miatt úgy tartották a szem gyógyítója, továbbá, hogy véd a rontások és démonok ellen. A Tigrisszemhez hasonló ásvány, megjelenésük csak színükben, vagyis az oxidálódás mértékében különbözik.
Spirituális hatásai:
Az egyéni életút megértését támogatja; a mindennapok véletlenszerű eseményeinek magasabb összefüggések szerinti értelmezését segíti. Jótékony hatása földeli az energiát és a Föld energiáit is gyógyítja. Távolság teremtő rezgése spirituális látásmódot és érzékelést, szárnyalást ad, extraszensz képességeket (tisztánlátást, tisztánérzést) erősít. Felszínre hozza az mélyen elzárt érzelmeket és az ehhez fűződő problémákat, még ha az az előző életekben gyökerezik is.  Megtisztítja és feltölti a Gyökér csakrát.
Mentális és érzelmi hatásai:
Nehéz helyzetek, kérdések, döntések meghozatalában hasznos segítség; bonyolult helyzetek áttekintésében segít, távolságtartást ad. Mérsékli a hangulatingadozásokat, és segít eltávolodni az egyéni érzésektől és érzelmektől; objektivitást kölcsönöz. Megszünteti a negatív látásmódot, a megrögzött viselkedésmintákat, vagy azt, hogy a gondjainkért másokat okoljunk. Enyhíti a pesszimizmust.
Hatásai a testre:
Fájdalomcsillapító hatású. Mérsékli a túlzott energiaáramlásokat, így csökkenti az idegességet, a reszketést, a hormonmirigyek túlműködését. Javítja a keringést, jó hatással van a lábakra. Jótékony a belekre, valamint a nyaki és váll részek problémáira, képes feltárni a pszichoszomatikus okokat.

 

Keresés