Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SMARAGD

SMARAGD

A Smaragd a szilikátásványok berill-családjába tartozik – a berillek zöld színű képviselője; egyedi – smaragdzöld - színét a króm és vanádium jelenlétének köszönheti. Már az ősi kultúrákban is ismerték, az intuíció és előérzet, valamint a szem gyógyító kövének tartották, emellett a beteljesült szeretet és szerelem kövének is. Úgy tartják a színváltozása a hűtlenség jele.

Spirituális hatásai:
Fejleszti a tisztánlátást, a dolgok értelmének meglátását és a szellemi gyarapodást, valamint a szépség, az igazság és a harmónia iránti igényt. Céltudatossá, egyenessé és életvidámmá tesz. Erősíti a hűséget, a családi boldogságot, a barátságokat, a feltétlen szeretetet, a szerelmeket, az egységet és a párok közti egyensúlyt. Fizikai-érzelmi-mentális egyensúlyt biztosít, eloszlatja a negativitást. A Szívcsakra rezgésével rezonál. Úgy tartják, megvéd a varázslatoktól; erősíti a tisztánlátást és az extraszensz képességeket.

Mentális és érzelmi hatásai:
Megőrzi a szellemi frissességet és mentális tisztaságot; támogatja a fiatalos mentalitást, az éberséget és hosszú távú gondolkodást. Segíti a kölcsönös megegyezést, az együttműködést és a hatékony csapatmunkát. Kiegyenlítettséget és nyitottságot teremt, elősegíti a pihenést, feltöltődést és a regenerációt. Segít a sorscsapások leküzdésében. Intenzív életre és annak élvezetére sarkall. A bölcsesség képviselője is, így támogatja a helyes ítélőképességet, az igazságot, de az ékesszólást is. A jellemet erősíti, a belső tudást és a széles látókörűséget. Jó hatással van a klausztrofóbiára.

Hatásai a testre:
Jótékonyan hat a szemre és a látásra, a tüdőre, a gerincoszlopra és az izmokra. Úgy tartják, orvosolja a melléküreg- és felső-légúti gyulladásokat; erősíti az immunrendszert és elősegíti a felépülést fertőzéses megbetegedésekből. Erősíti a szívet, serkenti a májat és a méregtelenítést, enyhíti a fejfájást és a reumát, a cukorbetegséget, de mérgek ellenszereként is hatékony. Jó hatással van epilepsziára, és rosszindulatú betegségek esetén is.

 

Keresés