Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SHUNGIT

SHUNGIT

A Shungit vagy Sungit tulajdonképpen egy különleges szén ásvány, vagy túlnyomó részt szén alkotójú ásványkőzet – mégpedig egy kb, 2 milliárd éves egyedi szénváltozat. Szerkezetében megtalálhatóak a természetben rendkívül ritka „Fullerének” képviselői (C60, C70) is, amelyek – nagyon ritka képződésükre való tekintettel – szinte a Földünk „ifjúkorából” származnak.

A Sungit ásványt három kategóriába sorolják széntartalmuk alapján.
I. Kategória: Tiszta Sungit, színe üvegesen fénylő fémfekete, széntartalma 98%.
II. Kategória: Fekete Sungit, széntartalma 50-70% (az ásványékszereinkben elérhető).
III. Kategória: Szürke Sungit, széntartalma 30-50%.

Nevét felfedezésének helyéről, az oroszországi Karéliában található Onyega- és Ladoga-tó közötti, Sunyga” faluról kapta, azóta már felfedezésre kerültek más lelőhelyek is Oroszország szerte, de Finnországban és Indiában is. A legtisztább Sungitok azonban továbbra is Karéliából kerülnek ki. Itt már az 1700-as években kitermelték, az akkor még „Fekete földnek” nevezett porszerű, grafitos-szenes földet, amely vastag rétegekben húzódik. Erős színe miatt akkoriban festésre, színezésre használták – azóta már számos ipari területen is felhasználják.

A Sungit minden bizonnyal a földi élet kialakulásának kezdeti nyomát őrzi, hiszen a szénképződések bármilyen behatások útján is jönnek létre – organikus eredetűek. Feltételezések szerint egy meteorit becsapódás hozhatta létre a karéliai Onyega tavat és környékét, amelyben az élet kezdetén kialakult már szerves mikroorganizmusok, esetleg moszatok válhattak ki – a meteor hatására kialakult tomboló fizikai és kémiai hatásoknak köszönhetően. Ez lehet a magyarázat a Sungitban a fullerének jelenlétére is, mivel ezek csak nagyon speciális esetekben épülhetnek be az egyéb szénvegyületek közé.

Különleges kialakulásának köszönhetően, és mivel gyakorlatilag a Sungit ásvány a periódusos rendszer valamennyi ásványi anyagát tartalmazza – rendkívüli spirituális jelentőséget tulajdonítanak neki. Különleges védelmező erővel bír. A fullerének egyedi gömb atomszerkezetének köszönhetően kiváló geotermikus és elektromágneses vezetők, azonban mégis megszűrik az elektromágneses frekvenciákat. Megvédi energiarendszerünket az elektromágneses sugárzások (EMF-szmog, mikrohullámok, rezgések) pl. Számítógépek, mobiltelefonok, vagy bármilyen elektromos berendezések káros frekvenciatartományaitól. Kutatásokkal igazolt jelenség, hogy a Sungit felszív minden egészségre ártalmas anyagot – akár méreganyagokat, rovarírtószereket, szabadgyököket

A Sungit kisöpri a mentális és érzelmi szennyeződéseinket is. Helyreállítja az érzelmi egyensúlyt, a stresszt, hatékony támogató energiává alakítja. Elképesztő „életkora” hatalmas bölcsesség energiával ruház fel bennünket.

Fizikális hatásaiban immunerősítő, antioxidáns, antibakteriális és vírusölő hatású. Orvosolja az álmatlanságot és a stressz okozta fejfájást.
Általános gyógyító hatású kőnek tartják – jótékony hatású a sejtanyagcserére, a neurotranszmitterekre, az emésztésre és a kiválasztásra; immunizál, serkenti az enzimtermelődéseket, méregtelenít, gyulladáscsökkentő, antihisztamin hatású és fájdalomcsillapító.
Gyakran kell energetikailag tisztítani!

A külsőleges érintkezés energetikai hatásain túl meg kell említeni, a Sungittal aktivált ivóvíz kivételes hatásait is. A Sungitvíz a népi hagyományok szerint kezeli a torok problémáit, az allergiát és az asztmát, a szív- és érrendszer, valamint a vér megbetegedéseit. Jó hatással van a gyomor, a vese és a máj problémáira, az epehólyag zavaraira és a hasnyálmirigy problémáira. Jótékony az autoimmun betegségekre, a diabéteszre, az ízületi gyulladásokra, az impotenciára és a krónikus kimerültség szindrómára is.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés