Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

RUDRAKSHA - 5 Mukhi Rudraksha

Az 5 mukhi Rudraksha-szem a legelterjedtebb fajtája a Rudraksháknak. Ezt a típusú bogyót gyűjtik be a legszélesebb körben, egyben ez tekinthető a klasszikus Rudraksha-szemnek. A spirituális gyakorlatokat végzők, a spirituális úton járók és útkeresők már régmúlt idők óta tisztelik és használják, hordják és imádságuk része. Energiáját védikusan maga Lord Shiva, az „ötfejű isten” uralja, hozzá társított bolygó jelkép a Jupiter.

A Rudrakshához társított általános hatásai mellett, ezen típus hordozza a spirituális út, és az önmegvalósítás felé való törekvés energiamezejét; rezgése a mesterek és követők, a tanárok és tanulók közötti áramlások segítője, és szimbolikus kísérője. Segít az elme lecsendesítésében, a tudatosság kifejlesztésében, a belső béke megteremtésében. Élénkíti a kommunikációt, a közlésfolyamatok hatékonyságát és az információ áramlását – az önkifejező készség erősítésétől a felfogóképesség és a megértőképesség támogatásáig is.

Úgy tartják, az 5 mukhi Rudraksha a Torok csakra energiájával rezonál. Segíti a félelem energiák eloszlatását, segíti a kommunikációt és az önkifejeződést; erősíti az önértékelést, fokozza a kreativitást. Enyhíti a pajzsmirigy problémákat, a légúti megbetegedéseket, és az asztmát is.

Az 5 mukhi Rudraksa mantrája: „Aum Hreem Namah”

Keresés