Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

RUBIN

RUBIN

A Rubin az ásványoxidok közé sorolt korund-család vörös színű tagja. Alumíniumban gazdag kőzetekben képződik. Nevét színéről és a latin „rubeus” szóból kapta. Ezt a vörös színt a beépült krómtól, barnás színárnyalat esetén a vastól kapja. A Rubin, a korund család másik ismert tagjával – a Zafírral együtt – a Gyémánt után a legkeményebb ásványok, egyben a legértékesebb drágakövek képviselői. A tiszta, áttetsző megjelenésűek közül is a legkülönlegesebb a „galambvérpiros” színárnyalatú. Ritka megjelenésük az „Csillagrubin”, amelyben Rutiltű-kristályok az ún. csillaghatás (aszterizmus) idézik elő, melynek hatására 4-6 ágú fénycsillag jelenik meg az ásványban. Gyengébb minőségű átlátszatlan, halvány színű vagy repedezett megjelenési formái is ettől még drágakőnek tekinthetőek, így a webáruházamban kapható halvány-málnapiros Rubin gyöngyök szintén különleges és értékes ásványok.
Európa és India ősi kultúráiban egyaránt a Nap kövének tekintették – az életerő, a belső tűz, a szerelem és a szenvedély jelképe volt.

Spirituális hatásai:
A Rubin a mozgásba és lendületbe hozás köve – feltüzeli a szenvedélyeket, de elejét veszi az önpusztításnak; Kiválóan hat az energiákra, életerőt, energiát és kiegyensúlyozottságot biztosít; fokozza az életörömöt. Erősíti a motivációt, megvalósítható célok kitűzését segíti. Vonzza a bőséget, minden szinten a gazdagság elérését támogatja. Hatása eltávolít minden negativitást az életutunkból és az energiatestekből is. Serkenti a Szívcsakrát.

Mentális és érzelmi hatásai:
Fokozza a teljesítőképességet, aktívvá, bátorrá, spontánná és impulzívvá tesz. A feladatok elvégzésére ösztönöz, élénkíti a gondolkodást és a cselekvést, a teljesítőképességet. Erősíti a tudatot, és a fokozott figyelemösszpontosítást. Feltüzel, dinamizmust hoz, megelevenít, kiszakít a letargiából és a fáradtságból, de kiegyensúlyozza a hiperaktivitást is. Erőteljes érzelmi védelmező, óv a pszichikai támadásoktól, és az érzelmi energiavámpíroktól. Fokozza a szexuális aktivitást.

Hatásai a testre:
Tüzeli a szervezet védekezőképességét, hatékonyan aktivizálja a lázat, segít fertőzéses betegségek esetén. Serkenti a lépet, a mellékvesét és a vér- és nyirokkeringést. Jótékonyan hat az energiaháztartásra, az immunrendszerre, és a nemi szervekre is.

 

Keresés