Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

RÓZSAKVARC

RÓZSAKVARC

Az egyik legismertebb kvarctípus; nevét színéről kapta, melyet a beépült titán ad számára. Színe leginkább a világos rózsaszín, ritkábban a beépülő titán-dioxid (rutil) hatására 4-6 ágú csillaghatás figyelhető meg benne. Évszázadok óta a termékenység kövének tartják, és mágikus szerelmi varázslatokhoz, de női betegségek és szívpanaszok kezelésére is használták.
Spirituális hatásai:
A feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve. Erősíti az együttérzést, az empátiát, a beleérző képességet, valamint az érzékenységet és gyengéddé tesz. Erősíti a megérzéseket, az intuíciót, önmagunk kibontakoztatását. Felkelti az önmagunk iránti szeretetet, megerősíti a szerető-készséget. Megmutatja, hogy önmagunk szeretete nélkül mások szeretetének befogadására sem leszünk képesek. Felállítja az egészséges határokat is, teret ad másoknak is hogy önmaguk lehessenek anélkül, hogy megakarnánk változtatni őket, illetve hogy az bennünket feldúlna. Erősíti a megkülönböztető képességet, eloszlatja az illúziókat, támogatja a határozott fellépést és döntéseket, segít szeretően „nem”-et mondani. Minden szinten megtisztítja a szívet, a Szív csakra energiáját képviseli. Segít megtalálni a lélektársunkat, az „ikerlángunkat”. A 12 „Mesterkristály” 4-es számú köve.
Mentális és érzelmi hatásai:
Gyógyítja a „szívfájdalmat” és a csalódásokat, a gyászt és a veszteséget. Erősíti az önmagunkba vetett bizalmat és az önértékelést. Fejleszti a fogékonyságot minden fajta szépségre; fokozza a romantika iránti érzéket és vágyat. Meghagyja az elemi igényeink beteljesítésére irányuló figyelmet, hangsúlyozza a pozitív hozzáállást. Megszabadít az aggodalmaktól, segít legyőzni a függőségeket, a rögeszméket, vagy az önpusztítás bármely formáját. Elsimítja a vitákat, elhárítja a zavaró rezgéseket, véd az „EMF-szmog”-tól és a „geopatikus-stressz”-től.
Hatásai a testre:
Javítja a szövetek vérellátását; erősíti a szívet és a keringési rendszert; jótékonyan hat a nemi szervekre, segít szexuális nehézségek esetén, fokozza a termékenységet. A testfolyadékokból eltávolítja a szennyező anyagokat; gyógyítja a vesét és a mellékvesét. Jó hatással van a mellkas és a tüdő problémáira, enyhíti a szédülést.

 

Keresés