Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

RIOLIT

RIOLIT

A Riolit egy vulkáni kőzet, elsősorban kvarc és földpát alkotja. Színe a zöld és/vagy kék színek keveredése sárga-, narancs-, vörös- vagy barnás sávokkal és foltokkal. Ismertebb megjelenései a kalcedon zárványos zöld-, zöldesszürke színű és kör alakú foltokat tartalmazó (orbikuláris) Zöld Riolit, vagy más néven „Esőerdő jáspis” vagy „Szemjáspis”, továbbá az Üveg-zárványos, szürkés-barnás-vöröses, sokszor leopárdbundára emlékeztető riolit, a „Leopárdjáspis”, vagy a kék, szürke és kékesszürke színárnyalatokban megjelenő „Óceánjáspis”. Ezeket a riolit megjelenéseket tévesen nevezik jáspisnak, mert nem tekinthetőek szemcsés kvarcnak. Elnevezése a görög „rhyx”, azaz „lávafolyam” szóra vezethető vissza.
Spirituális hatásai:
A fennálló állapot jelentőségét erősíti fel, és hangsúlyozza ki – változtatások nélkül. Életre kelti a lélek virágzásának lehetőségeit, és kreativitását. Kényszer nélkül mozdítja elő a változásokat, és segít beteljesíteni azt, amit keresünk; megkönnyíti a lelki szintről eredő megértést. Hasznos segítség az önismeret útján; elérhetővé teszi a karmikus bölcsességet; támogatja a meditációs állapotot, az asztrális utazást. Hatékony segítség az előző életek lenyomatainak gyógyításában – feldolgozza a múltat és egyesíti a jelennel. A figyelmet a jelen értékeire fordítja, s ne a múlt emlékeire.
Mentális és érzelmi hatásai:
Fárasztó, megerőltető élethelyzetek tudatos, nyugodt, összeszedett átvészelését segíti elő. Az igazi lényünk elfogadását segíti, érzelmileg kiegyensúlyoz; az öntiszteletet, önbecsülést és az önbizalmat erősíti. Aktívan támogatja az előrehaladást, segít döntésre vinni a dolgokat bármilyen nehézség esetén. Erőt és lelki nyugalmat ad az élet kihívásaival szemben.
Hatásai a testre:
Erősíti a szervezet természetes ellenálló képességét. Jótékonyan hat az erekre, a bőrbetegségekre, kiütésekre. Jó fertőzések esetén is, javítja a B-vitamin felszívódását. Eloszlatja a vesekövet és a megkeményedett szöveteket.

 

Keresés