Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

PSZILOMELÁN

PSZILOMELÁN

A Pszilomelán, régies nevén „Barnakő”, a mangán-oxid ásványokhoz tartozik, viszont – a mangán ellenére – nem lilás színű, hanem sötét – sötétbarna, de leginkább fekete, valamint a keménysége is nagyobb. Neve görög eredetű, „psilos”=sima, „melas”=fekete. Színe tehát fekete, sötétbarna, esetleg szürke erezettel, jellemzően fénytelen, vas-fekete. Ékszer kiegészítőként leginkább fehér Kvarcban fordul elő zárványokban, foltokban, de megjelenése ismert Achátban (Dendrites Achát), vagy Opálban (Dendrites Opál) is – fekete szálas-faerezetes („dendrites”) megjelenéssel.
Mohs: 5 – 6
Előfordulása a világ minden táján, a legjelentősebbek: USA, Kína, Ausztrália, Kanada, Argentína, Chile, Bolívia, Németország, Franciaország, Ausztria, Csehország, Olaszország, Portugália, Oroszország, Dél-Afrika, Egyesült Királyság, Törökország.

Spirituális hatásai:
A Pszilomelán egy valóságos védelmező kő, megvéd a negatív és ártó energiáktól. Egyben kitűnő meditációs kő is, támogatja az elmélyülést, a transzutazásokat és a betekintést a rejtett dolgokba; segíti a lelki fejlődést és az önmegvalósítást. Segít megzabolázni az egót, kiegyensúlyozza a személyiséget. Hatékony energiatisztító, és segít egyensúlyba hozni a Yin és Jang energiákat.
Mint a barátság köve - támogatja a kapcsolatokra fordított figyelmünket. Kedvesebbé és szeretőbbé és változtat. Megindít a szeretetteljesebbé válás útján, megszabadít korábbi kapcsolódások elavult energiáitól és a pangó érzelmektől. Segít megérteni az érzelmeink zűrzavarát és hozzásegít a félelem mentes, tisztább továbblépésekhez és újrakezdésekhez. Erősíti a szeretetet a meglévő kapcsolatokban, és segít megtalálni új kapcsolatokban, ha épp arra vágyunk.
A Pszilomelánt a szerencse kövének is tartják, segít megvalósítani a céljainkat, támogatja és védelmezi a pénzügyeinket is. Segít felismerni a kedvező befektetéseket, és erősíti az ezekhez vezető kapcsolatokat, ugyanakkor rezgése megóv a kedvezőtlen pénzügyi kapcsolódásoktól.
A Pszilomelán segít szeretettel és tárgyilagossággal uralkodni saját életünkön.

Mentális és érzelmi hatásai:
Kitisztítja negatív gondolatainkat; inspirál, ösztönöz és lelkessé tesz. A magabiztosságot, és a határozott döntéseinket növeli, és nem hagyja, hogy mások döntsenek helyettünk. Bátorságot ad a dolgok elfogadásához, segít megbékélni, ha a dolgok úgy a legjobbak, ahogy éppen vannak. Emlékeztet a karmára, segít megérteni a „véletlenek” jelentőségét.
Felhívja figyelmünket és támogat a stresszhelyzetek mérséklésében, megelőzésében és kizárásában. Megfékezi a túlságosan felgyorsult folyamatokat, megtanít takarékoskodni az erőnkkel és a tartalékainkkal. Segít azonosítani az érzelemvilágunk rejtett szokásait és viselkedés mintáit, segít megváltoztatni azt is, amit nem akarunk, és azt is, amit eddig nem tudtunk; tudatosítja érzelmeinket. Elősegíti az érzelmi gyógyulást, segít feldolgozni negatív élményeinket, valamint felismerni és megoldani érzelmi problémáinkat. Támogat váratlan nehézségek, bánat, szomorúság, depresszió és levertség esetén, elűzi a bizonytalanság és a félelem energiáit.
Traumát követően, érzelmi mélypontokon, vagy amikor összetörtnek érezzük magunkat – erősít, bátorít, felemel és segít optimistává válni; segít a tapasztalatok értékelésében és megítélésében. Derűssé tesz, és támogat az élet örömtelibb megélésében.

Hatásai a testre:Testi hatásaiban segíti a szénhidrát átalakítási folyamatait, és az inzulin szabályozást. Úgy tartják, gyógyítja a tüdő betegségeit és a bőrgyulladásokat. Serkenti a bélműködést, stabilizálja a keringést, óvja a szívet. Megvéd a fertőzésektől, segít a véráramlás szabályozásában, és mélyvénás trombózis esetén. Támogatja a toxinok eltávolítását a szervezetből. Segíti a sejtépítési folyamatokat, és a csontépítést is. Fájdalomcsillapító hatású.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés