Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

PREHNIT

PREHNIT

A Prehnit egy szilikátásvány, amely főleg hidrotermális úton keletkezett a földkéreg réseiben, vagy gázhólyagjaiban. Először a 18. század végén írták le, amikor Hendrik von Prehn holland ezredes visszatért a Jóreménység-fokáról – Dél-Afrikából, egyben névadójává is vált. Kezdetben fő lelőhelye Afrika volt, mára már a világ minden táján felfedezték. Színe leginkább fehéres-halványzöld áttetsző, de a sárga, sárgászöld és zöld mellett szürke is lehet. Gyakran Epidot zárványok kíséretében fellelhető.

Spirituális hatásai:
Az „eredendő” dolgok megnyilatkozásának köve. Segít identitásunk elfogadásában és erősítésében, minden elnyomó-, elkerülő-, megalkuvó mechanizmus feloldásában. Finom rezgése kapcsolatban áll a Föld meridián hálózatával, így nagyban erősíti az auramezőt is. A Szív csakra rezgését hordozza. Védelmez, békét és harmóniát teremt, új erővel tölt el; segíti a környezetünkkel való harmonikus kapcsolódást. Ez a kő a gyermekek nagy segítője; támogatja őket a környezetükkel való kapcsolódásban. Használhatjuk Feng Shuihoz, segíti a „rendrakást” kívül-belül; segít a dolgainkat helyre tenni, beilleszteni, egymásba hangolni, illetve segít megválni azoktól a részletektől, melyekre már nincs szükségünk. Terapeutáknak hasznos segítség diagnózis felállításához.

Mentális és érzelmi hatásai:
Fokozza a felfogóképességünket, az érzékszervi benyomásaink észlelését és feldolgozását – ezáltal az értelmünk elemző oldalát.
Segíti a kellemetlen érzések feloldását, az elnyomott emlékekkel vagy képekkel való szembenézést, azok feldolgozását. Csillapítja a fóbiákat, a mélyen gyökerező félelmeket, és a rémálmokat is. Gyerekeknél stabilizálja a hiperaktivitást; felnőtteknél segít a kényszeres viselkedésformák és rögeszmék levetkőzésében (pl. ha egy belső hiányérzet miatt kényszeresen gyűjtünk tárgyakat, vagy éppen szeretetéhség következtében alakult ki valamiféle kényszerképzet).

Hatásai a testre:
Beindítja a szervezet megújulási folyamatait, főleg zsíranyagcserét, és a zsírban elraktározott méreganyagok kitisztulását. Jótékony hatással van a vesére és a húgyhólyagra, valamint a tüdőre, a mellkasra, a csecsemőmirigyre és a vállakra, de a köszvényre és a vér rendellenességeire is. Stabilizálja a daganatos betegek állapotát; rendbe hozza a kötőszöveti állományokat.
Úgy tartják a gyermekbetegségek kiváló gyógyítója, feloldja azok karmikus okait is.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés