Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

PIRIT

PIRIT

A Pirit a szulfidásványok közé tartozik, tulajdonképpen vas(II)-szulfid. Elnevezése görög szóból ered: „pür”=tűz, azaz tűzkőnek nevezték el, mivel felületét megütve szikrákat vet. A leggyakoribb és legismertebb ásványok egyike, fémes arany színe miatt „bolondok-aranyának” is nevezik. Már a kőkorban is használták tűzkőként, később mágikus amuletteket készítettek belőlük, valamint melegítő gyógykőként is használták.
Spirituális hatásai:
Önmagunk megismerését segíti, szembesít saját jellemzőinkkel – a „fénylő” és „sötét” oldalunkkal egyaránt. Egyensúlyt teremt az ösztön és az intuíció, az elemzőképesség és a kreativitás között. Megakadályozza az energiaszivárgást az aurából. Gyógyításban nagyon hatékony segítség, rávilágít a rendellenességek okára, különösen a karmikus és a pszichoszomatikus esetekben. A nyak körül viselve védi a finom testeket és a fizikai testet egyaránt, elhárítja a sérülést és a veszélyt. Főleg a Gyökér- és Szakrális csakrák energiáját erősíti. A 12 „Mesterkristály” 8-as számú köve.
Mentális és érzelmi hatásai:
Feltárja az élethelyzetek mögött rejtőző okokat, ezáltal megmutatja a lehetőséget a megfelelő változtatáshoz. Fokozza a szellemi aktivitást; a nyitottságot, a tisztességet és az őszinteséget képviseli; megmutatja a visszatartott, elzárt eltitkolt emlékképeket. Erősíti az önbecsülést, önbizalmat és a magabiztosságot, leküzdi a tehetetlenséget, a szorongást és a frusztrációt. Eloszlatja az aggodalmat és a csalódottságot. A kisebbségérzés leküzdésében segít – a férfiaknál a férfias identitás és energiák erősítése terén, akikben ez túlteng, azokban agressziót teremthet; a nőknél ellensúlyozza az esetleges alárendeltség érzést. Segít melankólia és kétségbeesés esetén.
Hatásai a testre:
Megszűnteti a kimerültséget, erővel, energiával tölt fel; kedvezően hat a vér oxigénellátó képességére és erősíti a keringési rendszert. Jótékonyan hat a csontokra, serkenti a sejtképződést, képes kijavítani a DNS-károsodást. Segít feltárni a nehezen értelmezhető tünetek hátterében rejlő valós okokat. Fájdalomcsillapító hatású. Serkenti a máj és a belek működését, a méregtelenítést és a kiválasztást. Jótékony a tüdőre, enyhíti az asztmát és a hörghurutot. Energiapajzsként működik, kizárja a negatív energiát, a szennyezőanyagokat, és a hagyomány szerint távol tartja a fertőző betegségeket. Alvászavar esetén is segít.

 

Keresés