Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

PERIDOT (OLIVIN)

A Peridot több néven ismert (Olivin, vagy Krizolit), vulkáni kőzetekben – elsősorban bazaltban fordul elő. Peridotnak tulajdonképpen a nagyrészt olivinből (szilikátásvány) álló kőzetet nevezik. Az Olivin név a színére (olivazöld) utaló latin szóból, míg a Peridot és Krizolit az ókori perzsa-arab (farida-ékkő), és a görög (knüsszosz-arany, lithosz-kő) szavakból ered. Színe az olivazöld, világoszöld, zöldessárga vagy mézszínű. Már az ősi Egyiptomban is használták ékkőként és gyógykőként is. A középkorban a bölcsesség és a barátság kövének is tekintették, valamint úgy tartották távol tartja a gonosz szellemeket.
Spirituális hatásai:
Támogatja az élettapasztalatok bölcsességgé kristályosodását; segít külső behatásoktól mentes, önálló életet élni. Támogatja a függetlenséget. Segít a múlthoz, vagy kapcsolatokhoz való ragaszkodás felszámolásában, ha az már feleslegessé vált egyéni fejlődésünkben, segít megvalósítani a szükséges változásokat. Erőteljes tisztító hatású, minden szinten semlegesíti a mérgeket; az aura hatékony védelmezője. Rezgése a spirituális célunk megértésében is segít. A Napfonat- és Szív csakra energiájával rezonál, megnyitja-tisztítja-aktiválja őket.
Mentális és érzelmi hatásai:
Tudatosítja a ballépéseinket, és azok helyrehozatalára, jóvátételére sarkal; a hibák elismerésében, megbocsátásában és továbblépésben segít. Élesíti a tudatot, esetleg új szintjeit nyitja meg. Ráirányítja a figyelmet minden olyan dologra, mit elhanyagolunk. Rezgése felhívja a figyelmet a felelősségeinkre, mások hibáztatása helyett. Oldja bennünk a zaklatottságot, a bűntudat-, a lelkiismeret-furdalás-, és az önmagunknak tett szemrehányások terheit. Az agóniákkal szemben a továbblépést erősíti. Segít levezetni a felgyülemlett haragot és mérget, anélkül, hogy agresszívvé válnánk. Csillapítja az irigységet, a féltékenységet, a sértődöttséget, a neheztelést, a rosszindulatot és a dühöt. Erősíti az önbizalmat és határozottságot, csökkenti a stresszt. Hatása javít a nehéz kapcsolatokon.
Hatásai a testre:
Erősítő hatása gyógyítja, regenerálja a szöveteket; stimulálja az anyagcserét; erős méregtelenítő, máj- és epeserkentő hatású. Támogatja a szív, a csecsemőmirigy, a tüdő, a lép és a bélrendszer működését. Gyógyítja a fekélyt; erősíti a szemet, ellensúlyozza a rögeszmés depressziót és feloldja a hipochondriát. Segít bőrproblémák (pl. szemölcsök, bőrgomba) esetén.

 

Kép hamarosan...  wink

Keresés