Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

OPÁL

OPÁL

Az Opál oxid-ásvány, tulajdonképpen víztartalmú szilícium-dioxid – azaz természetes üveg. Egyéb elemek révén többféle színű opál-megjelenések jöttek létre, mint pl. kalcium és Magnézium jelenléte esetén a fehéres színű „Tejopál”, vagy a szén és vas elemek jelenlétével a fekete alapszínű „Feketeopál”, vagy esetleg a fa megkövesedésével létrejövő „Faopál”. Az Opál alap színe többféle színekben fordul elő, mint pl színtelen (Üvegopál vagy Hialit), sárga (Mézopál), vörös (Tűzopál), vagy akár szivárványszínű (Nemesopál) stb – azonban mindegyik különleges ismertető jegye a színpompás csillámló fényhatás. Ezt a hatást mikro méretű gömböcskék okozzák, melyeken a fény különböző irányokban hajlik és verődik vissza. A Nemesopálok rendkívül értékes drágakövek, míg sokféle, kevésbé irizáló formája könnyebben hozzáférhető és természetes szépségű ásvány.
Nevét még az ókorban kapta, az óind nyelvben „upala”-nak, azaz „ékkő”-nek nevezték, ezt „opalliosz” görög néven vették át, majd latinul „opalus”-nak hívták. Az Opált a szerencse kövének tartották. A mitológia szerint Zeusz megkövesedett örömkönnyeinek képzelték, míg az indiai tradíciókban egy szivárvány istennő megkövesedett teste.
Az Opál víztartalma elérheti a 20 %-ot is, ezért kerülni kell a nagy hőt – a víztartalmának elvesztésével repedezések keletkezhetnek benne, vagy színtelenné válhat.

Spirituális hatásai:
Az Opál az élet színes oldalára hívja fel a figyelmet; serkenti a változatosságra és a szórakozásra való igényünket. Rezgése örömet és boldogságot áraszt. Felszínre hozza benső dolgainkat, erősíti a pozitív vonásainkat, a negatívak számára pedig lehetőséget teremt, hogy átformálhassuk, illetve hogy felfedezhessük meglétük áldásos eredményeit. Energiája magába „szívja” a belső gondolataink és érzéseinket, majd visszatükrözi azokat, hogy megvizsgálhassuk őket. Felhívja a figyelmet az életünket átszövő karma törvényére. Segít hozzáférni az előző életek érzelmi lenyomataihoz, és segít felelősséggel szembe nézni a jelenbeli hatásaival.
Az Opálról úgy tartják, gyógyítja a Föld energiamezejét is; új erővel tölti fel és stabilizálja a felszín közeli energiacsatornákat.

Mentális és érzelmi hatásai:
Úgy tartják az Opál viselése lojalitást és hűséget biztosít; könnyeddé tesz, serkenti a spontaneitást és a művészi hajlamokat. Mindig pozitív érzelmeket generál, és segít feltárni érzelmeinket. Erősíti az erotikát és a szexuális vágyakat; Érzelmessé, csábítóvá, különlegessé tesz.

Hatásai a testre:
Általános egészségjavító hatású, erősíti az életkedvet és az élni akarást. Jótékonyan hat a női nemi szervekre, a vesére és mellékvesére, a májra, a hasnyálmirigyre és a bélrendszerre, valamint a szemre is. Jó hatással van a Parkinson-kórra, fertőzésekre is. Enyhíti a lázat, tisztítja a vért és a veséket, szabályozza a folyadékháztartást, és az inzulintermelést. Megkönnyíti a szülést, csillapítja a menstruáció előtti tüneteket.

 

Keresés