Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

ÓNIX

ÓNIX

Az Ónix vas-, és mangán lerakódások által feketére színezett kalcedon. Neve a görög „onüksz” szóból ered, jelentése „köröm”. Színe leggyakrabban fekete, sötétszürke – de világosabb színekben (vörös, sárga, fehéres) is megjelenik; gyakran egyszínűre csiszolják, de sokszor lehet találkozni rajtuk egyenesen futó csíkokkal, sávokkal. A kereskedelmi forgalomban színezett példányokkal is lehet találkozni. Sokszor tévesen összekeverik őket az anyagukban is különböző ónix-márványokkal.
Az Ónixot már az ókorban is használták, pecsétnyomókat és dísztárgyakat készítettek belőle.
Spirituális hatásai:
Az önmegvalósítást, az érvényesülést és az egyéni célok rendületlen követését ösztönzi. Egyesíti a bennünk lévő „kettősséget”; a „középpontba” tereli az energiákat, összekapcsol a teljességgel, mint egy magasabb „hatalommal”. Fokozza az életerőt, a kitartást. Erőt ad, támogatást biztosít nehéz, zavaros körülmények között, illetve nagy fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén. Gyógyítja a jelenlegi életünkre ható, előző életekben elszenvedett lelki sérülések, traumák hatásait.
Mentális és érzelmi hatásai:
Serkenti a logikát és az elemző gondolkodást; javítja a koncentrációs készséget és segíti a határozott következetes érvelést. Józanná és realistává tesz; segít az akaratunk keresztülvitelében, a saját dolgaink kézbentartásában. Erősíti az „egészséges” egoizmust, az öntudatot, a felelősségérzetet, a konfliktusok felvállalásának készségét. Megszünteti a könnyelműségre való hajlamot, a stabilitást támogatja, és önmérsékletet teremt. Mentális erősítő is, csillapítja a nyomasztó félelmeket, aggodalmakat, segít bölcs döntéseket meghozni. Jótékonyan hat bánat, lelki bántalmak esetén.
Hatásai a testre:
Javítja a szenzoros és motoros idegek működését; segít a látásgyengeségen, a belső fül megbetegedésein, élénkíti a hallást. Javítja az immunrendszer ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. Jótékonyan hat a csontokra, csontvelőre, fogakra, valamint a vérrel összefüggő rendellenességekre é a lábakra.

 

Keresés