Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

OBSZIDIÁN - Füstobszidián

A Füstobszidián, vagy másik nevén „Apacskönny”, a riolitos lávákba nagy mennyiségben betóduló vizek jelenléte mellett képződik. Nagy részük a víz hatására Perlitté alakul, de a kevésbé hidratált helyeken, kis gömbökként ez a jellegzetes obszidián-típus jelenik meg. Színe lehet vöröses-barna, barna, fekete – az átlátszótól az átlátszatlanig.

Ha a képződése során a láva kevesebb vasoxidot tartalmaz finoman áttetsző/átlátszó formában jelenik meg, és mivel túlnyomóan dél-nyugat Amerika részein találják – innen az Apacskönny elnevezés.

Az Apacskönny, az obszidiánok finom rezgésű képviselője. Kiváló védelmező kő, elnyeli a negatív energiát, védelmezi az aurát. Segít felszínre hozni, és átalakítani a mélyebben rejlő negativitást. Vigasztalást nyújt szomorúság, bánat és gyász esetén, segít feltárni és megérten a bánat okait, elűzi a régóta cipelt sérelmeket.

Erősíti az elemzőképességet és megbocsátóvá tesz. Segít ledönteni az önmagunkkal szemben támasztott korlátokat, támogatja a spontaneitást.

Megkönnyíti a C- és D-vitamin felszívódását, csillapítja az izomgörcsöket, és segít eltávolítani a szervezetből a méreganyagokat.

 

Kép hamarosan..  smiley

Keresés