Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

OBSZIDIÁN

OBSZIDIÁN

Az Obszidián más néven Kőzetüveg, vagy Vulkáni üveg tulajdonképpen nem ásvány, hanem kőzet, vulkánikus üveg, ami magmás úton, kovasavban gazdag lávából képződik gyors lehűlés, „hősokk” következtében, melyben rendszerint gazdag ásványi anyag, víz- és gázzárványok is kialakultak. Színe jellemzően fekete és átlátszatlan, de kevés idegen anyagot tartalmazó láva esetén áttetsző (Füstobszidián) is kialakulhat. A tiszta – Fekete obszidián mellett leggyakoribb típusai az Ezüst obszidián, a Hópehely obszidián és a Mahagóni obszidián. Nevét egy Obsius nevű római nemesről kapta, aki a mai Etiópia területén talált Vulkáni üveget.
Az Obszidiánból készült tárgyak az ember legrégebbi kultúrtárgyai. Már a korai kőkorban is használtak obszidián pengéket. Az obszidiánról úgy hitték elűzi a démonokat, mágikus kezelésekhez használták, vagy obszidián tükörből jósoltak; több fennmaradt írás a sebgyógyító és fájdalomcsillapító hatásáról számolt be.
Spirituális hatásai:
A lélek mélységének megtisztítója. Elfeledett készségeink felidézésében segít; fejleszti az érzékelést, az intuíciót. Segít meglátni álarcainkat, megmutatja valódi lényünket – segít álarcaink feloldásában, illetve valódi lényünket beintegrálni a mindennapjainkba. Elnyeli a környezetből érkező negatív energiákat, megvéd az ártó asztrális behatásoktól és szellemi támadásoktól. Erős védelmet nyújt, egyfajta páncélt von körénk. A gyökér csakra energiáját aktivizálja.
Mentális és érzelmi hatásai:
Fokozza a tudatosságot, támogatja valódi énünk megismerését. Segít megváltoztatni a berögzült hiedelmeket, a kommunikációs és viselkedési mintákat. Élesíti az érzékeket és az értelmet, segít átlátni a homályos élményeken és magyarázatokon, a rejtélyes jelenségeken. Felélénkít, felelevenít, előhozza a mélyből az eltemetett képeket. Feltárja érzésvilágunk addig nem s sejtett mélységeit, segít leküzdeni a megszállottságot és rögeszméket. Oldja a blokkokat, félelmeket, sokkokat és traumákat. Fejleszti a könyörületességet és a kitartást.
Hatásai a testre:
Oldja a fájdalmakat, feszültségeket, energetikai blokkokat; jótékonyan hat sejtszinten a sérülések által okozott „sokkra” – segíti a sebek gyógyulását, a vérzéscsillapítást. Javítja a vérellátottságot, gyógyítja az érszűkületet és a perifériás artériás vérelzáródást; jól hat a krónikusan hideg végtagokra. Rezgése felfedi számunkra egy rendellenesség okát, segít megemészteni azt, amit nehéz elfogadni.  Méregtelenít, és jó hatással van a fizikai emésztésre; Jótékony a megnagyobbodott prosztatára, és az ízületi gyulladásokra is. 

 

Keresés