Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

NAPKŐ

NAPKŐ

A Napkő ásványtanilag aventurin-földpát, azaz egy szilikátásvány. Színe narancs-vörös, barna, olykor enyhén áttetsző, csillámló hatású, melyet a bennük található hematit, vagy goetit – ritkábban réz – szemcsék adnak. Nevét narancsos csillogásának köszönheti; gyakran hozták kapcsolatba a nappal, a hagyomány szerint a jóakaratú istenekhez és a jó szerencséhez kötötték.
Spirituális hatásai:
Visszaadja a szerencsébe és a „jó istenekbe” vetett hitünket. Segít lelkesedni saját életünk iránt; segít lényünk magvának felfedezésében és megtapasztalásban, felfedi erényeinket, erősségeinket és segít kifejezésre juttatni őket; derülátóvá tesz. Erősíti a megérzéseinket és az intuíciót; Megszabadít a csakrák és az energiatestek letapadásaitól, felvett béklyóitól; elvágja a terhes, kiszipolyozó, „energiavámpír” kapcsolatokat.
Mentális és érzelmi hatásai:
Optimista-kő; leépíti a pesszimista szemléletet, lelkesít, érzékelésünket és figyelmünket a pozitív események észrevételére fordítja. Javítja az önértékelést és önbecsülést. Segít ellensúlyozni, ha túlzottan áldozatot hozunk másokért, vagy ha nem tudunk „nem”-et mondani; Rezgése életörömöt képvisel, hangulatjavító és antidepresszáns; segít megszabadulni a kudarc, az elhagyatottság, a kirekesztettség és hátrányos helyzetűség érzésétől, vagy a „baj van az egész világgal” érzéstől. Megtöri a halogatást, továbblépésre ösztönöz; a függetlenséget támogatja a kölcsönös függőséggel szemben.
Hatásai a testre:
Az öngyógyító folyamatokat segíti. Általánosan gyógyítja a fájásokat, fájdalmakat. Jótékonyan hat a vegetatív idegrendszerre és elősegíti a szerveink harmonikus együttműködését. Hatékony segítség torokgyulladásra, gyomorfekélyre, porc problémákra és reumára.

 

Keresés