Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

MOOKAIT

MOOKAIT

A Mookait, vagy Mokait, vagy néhol Mukit – a kvarccsoport tagja, bár lényegében jáspis-opál keverék. Üledékes úton keletkezik, szerves eredetű, megkövesedett sugárállatkák alkotják. Színe általában a vörös és a sárga színek között lágyan változik, de lehet bézs vagy szürke színben is. Lelőhelye Ausztrália, neve is innen származik – az őslakosok nyelvén „mooka” = folyó. Az ausztrál őslakosok erőt adó gyógykőként, valamint regeneráló és sebgyógyító kőként tekintenek rá.
Spirituális hatásai:
 A „sokoldalúság” köve. Élénkíti az új élmények és a változatossághoz kapcsolódó igényeinket. Segít harmonikus egyensúlyban tartani a külső aktivitás és belső lecsendesedést. Támogatja a meditáció állapotának megélését bármilyen élethelyzetben; elvezet a békés középpontunkba, ahol bármilyen vihart átvészelhetünk.
Mentális és érzelmi hatásai:
Segít a rugalmassá, mozgékonnyá válásban; továbbá a lehetőségeink felfedezésében, és a megfelelő döntéseink meghozatalában. Egyszerre ad aktív kalandvágyat és mély belső nyugalmat. Segít szembenézni az öregedés folyamatával, és segít értékelni a kor bölcsességét, a hátrányokkal szemben. Társként támogatja a magányosokat, továbbá azokat, akiket veszteség ért.
Hatásai a testre:
Stabilizálja az egészségünket; erősíti az immunrendszert, és serkenti a vértisztítást a májban és a lépben. Gyorsítja a sebgyógyulást.

 

Keresés