Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mohaachát

Mohaachát

Mohaachát

Achátok
Az Achát vulkanikus kőzetekben megdermedt mikrokristályos-rostos, durva kvarc – a kalcedon-csoport egy tagja, amelyben a keletkezésükkor forró oldatokból egyéb anyagféleségek is lerakódtak. Színe leggyakrabban szürke, barna, világos vagy színtelen, de többféle színárnyalatot magában foglalhat a kvarc természetes „elszennyeződésétől” függően – rendszerint sávos vagy mintázatos. Az egyhangúbb megjelenésű példányaik könnyen festhetőek impozánsabb színűekre, élénk színűket gyakran színezéssel érik el, amely az esztétikumot növeli, és az ásvány hatásaiból sem vesz el. Jótékony hatásaikhoz a színek különböző frekvenciatartományai is hozzájárulhatnak.
A különböző achátokat már az ókorban amulettként viselték. Védelmező és szerencsehozó erőket tulajdonítottak nekik. „Leföldelő” köveknek tekintik őket. Egyensúlyba hozza az ellentétes erőket, kiegyenlíti a „jint” és a „jangot”. Segíti a békés szemlélődést, az élettapasztalatok hasznosítását.
Spirituális hatásai:
Leföldelő kő, egyensúlyt teremt minden szinten. A befelé fordulást, az önmagunkba tekintést, a belső stabilitást segíti. Harmonizálja az aurát. Főleg a Gyökér-, és a Szakrális csakra köve.
Mentális és érzelmi hatásai:
Segít az összpontosításban, a problémamegoldásban, a lényeglátásban. Erősíti az elemzőkészséget, de a gyakorlatiasságot is. Feloldja a belső feszültségeket, megnyugtat, egyensúlyt teremt, stabilizál, biztonságot és védelmet ad. Segíti önmagunk elfogadását, ezáltal önbizalmat ad. Bármilyen érzelmi sérülésre hatékony támogató, segít az elfojtott harag átminősítésében, szeretetet táplál.
Hatásai a testre:
Rezgése regenerálja, javítja az ereket, szöveteket. Segíti a bőrgyógyulást, serkenti az emésztést és a kiválasztást. Regenerál és serkent, ebből kifolyólag kedvező hatású a várandós és a már szülés után lévő anyáknak, illetve a gyermekeknek is. Gyógyítja a szemet.

Mohaachát

Zöld színű, olykor kékes-, vöröses-, barnás-, sárgás- színekkel tarkítva. Rezgése erősen kapcsolódik a természethez, felfrissíti a lelket és segít mindenben meglátni a szépséget. Felszabadít; megszabadít a nyomástól, terhektől, stressztől; „Optimista kő”, kitartást és ihletet ad; arra biztat, hogy soha ne adjuk fel, bármilyen helyzetben hozzásegít az újrakezdéshez. Fejleszti kommunikációs készséget, és a hatékony problémamegoldást, segít megtalálni a kiváltó okokat. Úgy tartják zökkenőmentes szülést, születést elősegítő kő. Serkenti a nyirokáramlás, tisztítja a szöveteket, a légutakat, jótékony köhögésre, megfázásra, csillapítja a lázat. Meggyorsítja a felépülést; hatása ellensúlyozza a vércukorszint csökkenését és a kiszáradást. Hasznos segítség a környezeti ingerekre érzett és az időjárás-változás okozta túlérzékenység esetén.

Keresés