Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

MÁRVÁNY

MÁRVÁNY

A Márványnak nagyon sokféle megjelenése van világszerte, szinte bányászati helyenként különböző és egyedi. Márványnak nevezünk minden olyan ásvány „társulást”, amelynek kalcium- és/vagy magnézium-karbonát tartalma legalább az ásvány 50%-a. Tehát főleg Kalcitból és Dolomitból áll, de minden más alkotó sokféle jelenléte miatt lehet annyira sokszínű is. Változatos színét gyakran többszínű rétegek és tömbök adják, megmunkálását követően sokrétű mintázatot – sávokat, erezeteket mutathatnak. Főbb elszínezői a vas- és mangán-oxidok, emiatt színei leginkább a fehér, fekete, szürke, és vörös, vagy ezek kevert árnyalatai, de lehet sárga, vagy kék, és zöld megjelenése is. Sokszor márványnak hit ásványok valójában még csak Mészkövek. A Márvány mészből jön létre egyfajta metamorfózissal – nagy nyomás és magas hőmérséklet hatására, de Mészkövekben a Kalcit kristályok még nem fűződtek össze, így nem rendelkezik akkora karbonát tartalommal.
A márvány szó, a görög „marmarein” – azaz „fényes, fénylő” szóból ered, egyben jelentése abból származtatható, hogy friss törési felülete fénylik. Szépsége, keménysége, időtállósága miatt szinte a történelem előtti idők óta megmunkálják, használják – leggyakrabban építészeti, képzőművészeti munkákban maradt fenn, és dolgoznak vele napjainkban is.

A Márvány hosszú folyamatokat követő metamorfózisa adja legfőbb spirituális jelentőségét is. A boldogtalan és szerencsétlen élethelyzetek nagy átformálója. Újfajta dinamizmussal ruház fel a megváltoztathatatlannak tűnő dolgok megváltoztatásához. Kiváló társunk lehet a lelkünket mélyen érintő, megrázó, tisztító változások során, feléleszti túlélési ösztöneinket és képessé tesz bennünket rugalmassá válni az átalakulást hozó folyamatokban. Új távlatokat nyit, fejleszti a kreatív problémamegoldást.
Megnyugtató kő, amely szilárd biztonság mellett mutatja meg számunkra a múlandóság és megújulás szükségszerű történéseit, egyben a mindenhez kapcsolódó és mindennel „Egy” valódi Énünkbe vetett bizalmunkat is erősíti. Csillogó fénye lelkünk igaz ragyogására is emlékeztet bennünket; megrekedések esetén kiváló segítség az örömteliség és a remény felébresztésére, illetve fel hívja a figyelmet a tapasztalatainkban rejlő „áldás” felismerésére. Felszínre hozza az elnyomott tudati tartalmakat, s ezáltal segít megszabadulni minden lelki békétlenségtől. Kaotikus megélések esetén a Márvány segít lerázni magunkról a letargiát, élénkít és útmutatást ad megéléseinkhez, stabilitást ad a harmónia felé vezető úton.

Elűzi a stresszt, oldja a stresszhez köthető rendellenességeinket testi-lelki-szellemi szinten egyaránt. Erősíti a vesét és a lépet; enyhíti az allergiát. Javítja a szervezet kalcium felhasználását; segíti a gyermekek fejlődését.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés