Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MAGNEZIT - Citrom Magnezit (Citrom Krizopráz)

A Citrom Magnezit, vagy Citrom Krizopráz, igazából Nikkel-magnezit. Amikor a Magnezitbe nikkel szemcsék ágyazódnak – színében zöldessárga-citromsárga árnyalatúvá, vagy tejsárga-bézs színűvé válik. A zöldes szín olykor ad egy – a zöld színű Krizoprázra emlékeztető megjelenést, s emiatt kapta a Citrom Krizopráz nevet, bár ez meglehetősen félrevezető név, mivel a Krizopráz teljesen különböző - egy mikrokristályos kvarcásvány. Ez az elnevezésbeli keveredés annak is köszönhető, hogy gyakran együtt találják őket, mivel mindkét ásvány szerpentinit kőzet mállása során keletkezik, és ugyanazokat a réseket töltik ki – gyakran együtt, egymással összenőve.
Lelőhelyei: USA, Ausztrália.

A Citrom Magnezit az élénkség, az elevenség, az életöröm köve.  Rezgése felvidít, nyitottá tesz; kizökkent a magány, a zárkózottság és a gátlások okozta egyhangúságból. Jelenléte humort hoz, öniróniát és huncut módon kizökkent az egykedvűségből.
Testi hatásaiban serkenti a salaktalanítást, csökkenti az elsavasodást, az izomlázat, és a túlterheltség okozta diszkomfort állapotot.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés