Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

MAGNEZIT

MAGNEZIT

A Magnezit tulajdonképpen kalciumot, vasat, mangánt tartalmazó magnézium-karbonát; főleg magnézium tartalmú kövek mállása során keletkezik. Színe fehér, többnyire sárgás-barnás erezettel, ritkábban szürkés, vagy szürke erezetű. A 18. században fedezték fel, „tiszta zsírkő-földnek” nevezték, később kapta a Magnezit nevet, miután kémiailag beazonosították. Tűzállósága miatt gyakori az ipari felhasználása.
Spirituális hatásai:
Életigenlő kő; segíti önmagunk elfogadásában, segít magunkat szeretni. Megnyitja a bennünk lévő valódi szeretet forrását, és segít befogadni ezt másoktól is. Belső békét teremt a meditációhoz, relaxációhoz, segít megtalálni a „középpontunkat”. Rezgése a Szív-, a Harmadik szem- és a Korona csakrára van hatással.
Mentális és érzelmi hatásai:
Odafigyelésre, csendes szemlélődésre, vagy épp háttérbe húzódásra késztet – hatása faragja az egoista szemléletet. Nyugtatóan hat, ellazít; segít idegesség, ingerültség, félelem esetén; terhelhetővé, türelmessé tesz. Serkenti az új ötletek ébredését, és azok megvalósítását is. Megmutatja az önámítás minden formáját; megkönnyíti a tudat alatt működő érzelmek felismerését, azok okainak feltárását.
Hatásai a testre:
Gyógyhatású kő magnéziumhiány esetén; méregtelenítő, görcsoldó, izomlazító hatású. Segít a kellemetlen testszag semlegesítésében. Jótékonyan hat migrén, fejfájás, ér-, gyomor-, és bélgörcsök, vese- és epefájdalmak esetén. Hasznos a szívinfarktus megelőzésében; serkenti az anyagcserét, gátolja a véralvadást, fokozza a koleszterin-lebontást –megelőzve ezzel az erek, szövetek, akár a szívkoszorúér meszesedését. Összehangolja az agyféltekéket, megelőzi az epilepsziát. Gyógyítja a csontok és a fogak betegségeit. Egyensúlyban tartja a testhőmérsékletet, csillapítja lázat és a megfázást.

 

Keresés