Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

MAGNETIT

MAGNETIT

A Magnetit mágneses vas-oxid ásvány. Kristályai tapadnak a mágneshez, nagyobb tömegbe összetömörödve maga is mágnesként viselkedik. Főleg magmás kőzetek kőzetolvadékaiban keletkezik és a mágneses erővonalak mentén rendeződnek. A Legmágnesesebb tulajdonságú természetes ásvány. Ezt a tulajdonságát felismerve igazolták a kontinensek vándorlásának megfigyeléseit. Színe fekete, fémes-fekete vagy barnásszürke.

A Magnetit gyakran megjelenik kőzetekben, sajátos csillogást ad pl. a bazalt kőzetnek, illetve pl. a Szivárvány Obszidián szivárványszín fényjátékát is magnetit szemcsék adják. Kristályaik jellegzetes oktaéder formájú.

Már az ókorban ismerték, elnevezése valószínűleg az ógörög Thesszália egy tartományáról kapta, melyet Magnesia-nak hívtak. Ez a magneták területe volt, így lett az elnevezés „mágnes”. Később a tiszta mágneseket lodestone-nak nevezték, majd a modern korban kapta a Magnetit nevet.

Mohs: 5,5 – 6,5

Lelőhelyei: Kirgizisztán, Thaiföld, USA, Kanada, Ausztrália, Portugália, Olaszország, Franciaország, Norvégia, Skócia.

Spirituális hatásai:
Az aktivitás kifejezője. Erőteljes biomágneses hatással rendelkezik, mivel erős polaritása van. Vonz és taszít, feltölt és nyugtat. Földelő kő – negatív töltésével csillapítja, lefölözi, megnyugtatja a „meghaladó” megnyilvánulásokat, a túlműködést, valamint pozitív töltésével feltölt, aktivizál és serkent mindent, ami alul működik vagy nem megfelelő, nem „elegendő” állapotot teremt. Kiegyensúlyozza az értelmet és az érzelmeket is, és belső stabilitást teremt.

Aktivizál és irányt mutat; segítségével kivonhatjuk magunkat külső, ártalmas helyzetekből, valamint segít megtalálni a megfelelő – előre mutató – utat számunkra.
Összeköt a Föld energiamezejével; a Gyökér-csakrán keresztül segíti az éltető föld-energiával való kapcsolatteremtést. Minden csakra működését támogatja. Földelő hatása révén megkönnyíti a meditációt, telepátiát és a vizualizációt is.

Mentális és érzelmi hatásai:
Segít megkülönböztetni a számunkra hasznos terveket, elképzeléseket, döntéseket a „haszontalantól”. Rezgése vonzza a szeretet, az elhivatottságot és a hűséget.
Eloszlatja a negatív érzelmeket, mint a félelem, a harag, a bánat és a túlzott ragaszkodás; kitartást és állhatatosságot sugároz.

Hatásai a testre:
Megnyugtatja az energia-meridiánokat és a szerveket; életerővel és vitalitással tölt fel. Serkenti a mirigyek működését, a májat és az epe termelését. Gyógyítja az inak és csontok problémáit, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású. Jó hatással van a tüdőre, asztmára, a keringésre, a bőrre és a hajra is.
Serkenti az alul működő szerveket és nyugtatja a túlműködést.

Tisztításnál kerüljük a vizet!

Keresés