Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

LAZURIT (LÁPISZ LAZULI)

A Lazurit – más néven Lápisz lazuli – egy szilikátféle, a mész márvánnyá alakulása közben jön létre, gyakran a vas jelenléte miatt aranyszínű Pirit-zárványok, szemcsék, erezetek is kialakulhatnak benne. Színe a lazúrkék, királykék, sötétkék – aranyszínű pettyekkel, foltokkal, erekkel. Elnevezése perzsa eredetű – „Lazúrkő”-nek hívták, jelentése: „Kék kő”. Már az ősi Mezopotámiában is az „uralkodók kövének” tekintették.
Spirituális hatásai:
Megmutatja a belső valóságunkat; bölcsességet és becsületességet ad. Rezgése megszabadít a kompromisszumoktól és a visszatartó erőktől, segít Önmagunkká válni; a saját szellemi birodalmunk „urává” tesz. Erősíti a pszichikai képességeket, a tisztánlátást, támogatja a spirituális utazásokat; kapcsolatba léphetünk belső vezetőinkkel, ezáltal a spirituális meglátások köve. Egyensúlyt teremt a Torok csakrában, és megnyitja a Harmadik szemet. Blokkolja és visszatéríti a negatív energiákat és átkokat a forrásukhoz.
Mentális és érzelmi hatásai:
Segít szembenézni az igazsággal, és segít elfogadni azt; de támogatja saját álláspontunk kifejeződését. Segít megoldani a konfliktusokat. Becsületességet, egyenességet, méltóságot, öntudatosságot fejleszt. Fejleszti a kommunikációt, és az önkifejeződést; segít az érzelmek és érzések közlésében. Erőteljes stresszoldó. A Lápisz lazuli a barátság köve is.
Hatásai a testre:
Gyógyítja a torok, a gége, a hangszálak panaszait – főleg akkor, ha ezek visszatartott érzésekre, elnyomott haragra vezethetőek vissza. Szabályozza a pajzsmirigy és a csecsemőmirigy működését, és a menstruációs ciklust. Jótékonyan hat a csontvelőre, serkenti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást. Enyhíti az álmatlanságot és a szédülést, a halláskárosodást.

 

Keresés