Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

LARIMÁR

LARIMÁR

A Delfin-kőnek, vagy Atlantisz-kőnek is nevezett Larimár egy drágakő, tulajdonképpen kékes színű Pektolit. A Pektolit egy fehér-szürke szilikát ásvány, amely a világ minden táján megtalálható. A Larimár kobalttal, vanádiummal és főleg rézzel szennyeződött Pektolit, színe fehér-kék, világoskék. Selymes fényű, finoman ragyogó átlátszatlan, esetleg enyhén áttetsző kő. A gyengébb minőségűek fehéres színtől indulnak, zöldes és barnás zárványokat tartalmazhatnak, az oxidációk és a vas esetleges jelenléte miatt. A minőségük a színükkel a zöldes-kéken és világos kéken át javul – az igazán értékes és szép darabok teltebb kék színben ragyognak. Minden példányuk egyedi, rendszerint fehéres-kékes „marbling”-szerű mintával tarkított. Eddigi egyetlen lelőhelye a világon a Dominikai Köztársaságban található. Nevét a tulajdonságait leíró geológus Miguel Mendes lányáról, „Larissa”-ról és a spanyolul tengert jelentő „mar” szóból kapta.
Spirituális hatásai:
Életünk sajátkézbe vételére sarkal. Tudatosítja bennünk, hogy valójában milyen messzire terjed ki személyes hatáskörünk, hogy mi magunk húzzuk meg határainkat és mi döntjük el, hogy mit is hiszünk magunkról, hogy minek is tartjuk magunkat. A felső csakrákkal (Szív-, Torok, Harmadik szem-, Korona csakra) rezonál. Segíti a kommunikációt az Angyalokkal, más világokkal, ráhangolódik a Földanya energiájára. Orvosolja az előző életek kapcsolatait, és segít a lélektárs megtalálásában. A nőknek segíti a „női” minőség megélést.
Mentális és érzelmi hatásai:
A konstruktív gondolkodást, az éleseszűséget erősíti, nyitottá, kreatívvá tesz. Segít megállítani a dolgok felesleges befolyásolását, manipulálgatását, kiemeli az értékét a csak úgy „egyszerűen” megtörtént dolgoknak; segít az „áramlattal haladni”,  örömmel, vagy higgadtsággal fogadni az új dolgokat. Megszűnteti az áldozati- és mártír szerepet. Szeretetet, békét sugároz; segít feloldani a félelmeket, és az eltúlzott érzelmeket, a szenvedést, a traumákat. Nyugalmat ad, és drámai változások esetén is segít megőrizni a higgadtságot.
Hatásai a testre:
Az öngyógyító erőnket támogatja; erősíti az egészséges gondolkodásmódunkat, az érzést, hogy tehetünk egészségünk érdekében. Oldja az energiablokkokat, különösen a mellkas, a torok és a fej területén. Serkenti az agytevékenységet. Jótékonyan hat a porcokra, a betokosodott ízületekre, az elzáródott artériákra. Fájdalmas területre téve, gyengéden mérsékli azt.

 

Keresés