Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

KUNZIT

KUNZIT

A Kunzit egy drágakő, a Spodumen rózsaszín-ibolyaszín-bíbor változata. Egy szilikátféle, amely lítiumtartalmú magmás oldatokból keletkezik. A nevét a 20. század eleji felfedezőjéről, G.F.Kunz gemmológusról kapta. Lehet találkoznia kunzit más színű változataival – tulajdonképpen ezek a Spodumenek, tisztább színű formái: a smaragdzöld, ez a Hiddenit, valamint legritkább – legértékesebb képviselője a színtelen Spodumen – ez a Trifán.
Spirituális hatásai:
A Kunzit finom rezgése nyugalmat, békét áraszt. Mély és összpontosító meditációt segít elő, illetve hasznos annak is, aki nehezen éri el a meditációs állapotot. Élteti a szeretetet, a feltétel nélküli szeretet erejét terjeszti, szeretetteljes gondolatokat és kommunikációt erősíti. A tiszteletet, az alázatot és az odaadást erősíti. Odaadóvá, felelősségteljessé tesz a feladataink irányába is, segít mozgósítani minden energiát, amit a feladataink igényelnek. Fejleszti a szolgálatkészséget; önmagunk, saját lényünk tisztelete mellett tanít bennünket meghajlásra – a rajtunk kívül álló, vagy a nálunk „hatalmasabb” dolgok felé. Védelmező kő a személyre és a környezetre egyaránt. Megóvja az aurát a negatív behatásoktól, védőburkot képez körülötte. Kitisztítja az előző életekből hozott szívfájdalmakat, érzelmi letapadásokat. Aktiválja a Szív csakrát, és összehangolja a Torok-, és Harmadik szem csakrával.
Mentális és érzelmi hatásai:
Támogatja az önvizsgálatot; elgondolkodtat és toleranciát táplál – önmagunk és mások felé egyaránt. Összeköti a logikát az intuícióval, az ihletettséggel. Segít elfogadni az építő jellegű kritikát; leépíti az ellenállásokat, hozzásegít az engedékenységhez – mások igényeinek átérzéséhez, megértéséhez, figyelembevételéhez. Segít leküzdeni az akadályokat és segít alkalmazkodni az erőpróbát igénylő helyzetekhez. Hatásos depresszió esetén; az öröm rezgését terjeszti, jobb kedvre derít.
Hatásai a testre:
Segít ízületi panaszok esetén; jótékony fogfájásra; enyhíti az ideg problémákat, valamint a becsípődésből, az isiászból, idegzsábából, epilepsziából adódó fájdalmakat, és az érzékelő idegekre gyakorolt terhelő hatásokat. Erősíti a keringési rendszert, a szívizmot; oldja a szív tájéki feszültséget; segít a pánikbetegség enyhítésében. Hasznos a pszichiátriai rendellenességekre, a depresszióra is. Blokkolja a geopatikus stresszt.

 

Keresés