Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KRÓMDIOPSZID (DIOPSZID)

DIOPSZID

A Diopszid a szilikátok ásványosztályba tartozik, mégpedig egyfajta kalcium-magnézium-szilikát. Neve a görög „disz” (kettős) és „opszisz” (látvány) szavakból származtatható, mivel gyakran ikerkristályos megjelenésű. Színe az áttetsző fehértől a feketéig lehet, ahogy szerkezetében a magnéziumot vas váltja fel – egyre sötétebb. A beépülő krómtól zöld színűvé válik, ez a Krómdiopszid.
A Diopszid az alázat és tisztelet energiáit közvetíti felénk, illetve támogat abban, hogy kövessük az érzéseinket, és erősíti az érzékelésre való képességünket is. A bizalom és a megbocsátás hírnöke, segíti a megbékélést múltbéli fájdalmakkal, eseményekkel, személyekkel kapcsolatban. Támogatja az elengedést, hasznos segítség a gyász folyamatában. Gyengéden eloszlatja bennünk a különböző dolog irányába érzett hiányérzeteket, és felhívja a figyelmet meglévő értékeinkre. Problémákkal teli időszakokban erősíti az elfogadást bennünk, a hálaérzetet, és javítja kedélyállapotunkat. Serkenti az intellektuális képességeinket, az elemzőkészségünket, képzelőerőnket és a kreativitásunkat.

KRÓMDIOPSZID

A Krómdiopszid tehát a króm tartalmú Diopszid. Kristályainak mélyzöld vagy smaragdzöld, áttetsző színe rendkívüli szépségű ásvánnyá teszi. Az igazán tiszta kristályai igen értékessé is teszi ezt az ásványt. A legszebb példányai Oroszországból származnak.
Hatásaiban - a diopszidnál  említetteken túl - a Krómdiopszid képes mélységes együttérzést ébreszteni bennünk, finom rezgései által magával a Földdel is mélyebb kapcsolatba kerülhetünk. A megindító együttérzés felébresztése által fokozza a szolgálatkészséget. Intenzív energiát közvetít, élénkíti a fizikai testet és a csakrákat egyaránt. Képes gyógyítani az elmét és a lelket, egyensúlyba hozni a finom testeket. Erőteljes intenzitása inspiráló hatású mindenre a környezetében. Ez a vibráció élénkséget, játékosságot és életörömöt generál, s mindezt egységben, harmóniában közvetíti. Segít új dolgok elsajátításában, pl. nyelvtanulásban.

Testi hatásaiban erősíti a tüdőt, a keringést, a hormonális egyensúlyt. Jó hatással van a vérnyomásra, a szívre és a vesére. Jótékonyan hat a gyulladásokra, a görcsökre, izomfájdalom és stressz esetén, támogatja a sav-lúg egyensúlyt. A króm révén jó hatással van a glükóz felszívódására, valamint a zsírok és fehérjék lebontására; hasznos segítség a megfelelő vércukorszint fenntartásában.
Segít fizikai gyengeség esetén, kimerültség, megerőltető fizikai tevékenység esetén; gyorsítja a felépülést súlyos betegség, műtétek, és traumák után is.
Tisztításánál kerüljük a vizet!

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés