Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

KRIZOPRÁZ

KRIZOPRÁZ

A Krizopráz egy kalcedon-féle, vagyis kovasavoldatok által képződött ásvány, amely magas nikkel tartalmú kőzetekben fejlődik ki. A kovasav, a környező kőzetekből csak addig veszi fel a nikkelt, amíg víz molekula is található a kristályrácsában, ez a Prazopál. Ez alakul át vízvesztés során Krizoprázzá. A két ásvány a megtévesztésig hasonlít egymásra – csak kémiailag különbözik. Ha az átalakulási folyamatok során teljesen elveszti víztartalmát, elveszti színét is és kifakul. A Krizopráz színe a világoszöld, almazöld – a nikkelnek köszönhetően; gyakran tartalmaz barnás-fekete zárványokat, a tiszta változatai igen értékesek. Magnezittel alkotott keverék ásványa a Citromkrizopráz.
Már az ókorban is ismert ásvány volt – Vénusszal hozták összefüggésbe úgy, mint a legmagasztosabb igazság képviselőjével. Úgy tartották erősíti az igazságérzetet, a reményt és az ösztönös megérzést. Az ókor egyik legnagyobb „apáca-misztikus-profétája” Hildegard Von Bingen írt a neki tulajdonított méregtelenítő hatásáról, és a köszvénnyel szembeni jótékony hatásáról. Javallottnak tartották harag enyhítésére, és annak elkerülésére, hogy feszült idegállapot esetén meggondolatlan tettekre és kifejezésekre jussunk.

Spirituális hatásai:
Egységélményt közvetít, az „egy nagyobb rendszer része vagyok” érzését ébreszti fel bennünk; ráirányítja figyelmünket a látszólagos véletlenekre, melyekben felismerhetjük a világ működését. Gyermeki látásmódhoz segít bennünket, amelyben harmonikusan fér meg egymás mellett a racionális világkép, és a természetfeletti, misztikus szemlélet. Egyszerűséggel, türelemmel, és logikus megértéssel indít el az igazság keresésének spirituális útján. Előhozza a bennünk lévő tehetséget, ösztönzi a kreativitást. Fontossá teszi a hűséget és a lojalitást kapcsolatainkban – mind üzleti, mind személyes téren. Támogatja a függetlenséget, de erősíti a kötelességtudatot; hasznos segítség kölcsönös függőség gyógyításában. A Szív- és a Szakrális csakra energiáját tölti.

Mentális és érzelmi hatásai:
Támogatja az önvizsgálatot, cselekedeteink kiértékelését; segít az önzőség felismerésében, megakadályozza, hogy kizárólag önmagunkkal és saját érdekeinkkel foglalkozzunk. Nyitottá tesz új helyzetekre, segít megszabadulni a kényszeres gondolkodás- és viselkedésmintáktól. Felhívja a figyelmet arra, hogy a világról alkotott képet érzékszerveinken keresztül tapasztalva alkotjuk meg; ehhez kapcsolódóan segít átformálni negatív beállítottságunkat, amely által sokszor tévesen ítéljük meg a dolgok természetét.
Fejleszti a művészeti-, esztétikai-, és szépérzéket; serkenti az éleselméjűséget és a folyékony beszédet. Hozzásegít, hogy meggondolatlan dolgokat ne mondjunk, vagy ne tegyünk.
Erősíti az önmagunkba vetett bizalmat és biztonságérzetet, önmagunk megélésre lelkesít és növeli elégedettség érzetünket. Enyhíti a féltékenységet, a szerelmi bánatot, és átsegít a szexuális problémákon is. Segít feldolgozni a terhes lenyomatokat, és megszabadít a feleslegtől. Elősegíti a megbocsátást és a könyörületet. Gyermekeknél eloszlatja a visszatérő rémálmokat.

Hatásai a testre:
Serkenti a méregtelenítő és salaktalanító folyamatokat; elősegíti a nehézfémek és más erősen toxikus anyagok kiválasztását is. Erősíti a májműködést, segíti a mérgezések következtében, vagy a túlzottan erős gyógyszerek ártalmas mellékhatásaiként jelentkező betegségek gyógyulását. Jótékony a szemproblémákra, szív problémákra, a pajzsmirigyre, a golyvára, és mentális betegségekre is. Egyensúlyba hozza a hormonokat, és csillapítja az emésztőrendszer túlműködéseit. Fokozza a C-vitamin felszívódását.
Enyhíti a bőrbetegségek és az idegi alapú viszketések tüneteit. Jó hatással van fertőzések következtében kialakuló problémák esetén, ideértve a szexuálisan terjedő betegségeket is; fokozza a termékenységet, és fertőzés okozta női terméketlenség esetén is hatásos segítség.

Használatánál kerüljük a közvetlen napfényt, és a vizet!

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés