Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KRIZOKOLLA - Shattuckit

A Krizokollában gyakran megtalálhatóak egyéb rézásványok, mint pl. Kuprit, Azurit és Malachit, de olykor ritkább ásványok is – ilyen pl. a Shattuckit (vagy Sattukit). A Shattuckit egy ritka ásvány, nevét a felfedezési helyéről kapta, az Egyesült Államok, Arizona államában, Bisbee-ben található „Shattuck mine” bányáról. A Shattuckit kizárólag más rézásványok (főleg Krizokolla és Malachit) mellett jelenik meg összenőve főleg szemcsés, tömbös, rostos, szálas gömbökben – ritkábban tűs kristályokat alkotva kvarccal összenőve. Színe a világoskéktől a sötétkékig előfordulhat, jellegzetessége az áttetszőnek tűnő – lágy, selymes kék fénye. Kezdetben Észak- és Közép-Amerikában bányászták, ma már inkább csak Afrikában (Kongóban és Namíbiában) fellelhető.
A Krizokolla-Shattuckitnak jellegzetes, egyedi kék színű megjelenését tehát a nagyobb részt megtalálható Shattuckit adja, minőségtől függően megjelenhetnek benne a vörösesbanra, vagy feketés Kuprit foltok.

A Krizokolla-Shattuckit hatásaiban a Krizokollára vonatkozó jellemzők és a Shattuckit egyedi hatásai ötvöződnek. A Krizokolláról külön oldalon lehet tájékozódni a weboldalunkon.
A Shattuckit egy mélységesen spirituális ásvány. Nagyon finom rezgéseket képvisel – harmóniát és összhangot teremt, energiája serkenti a „Harmadik szemet”, a telepátiát és az extraszenzorális érzékelést. Segíti a tisztánlátást, és segíti a látottak megértését, és érthető kifejezését is. Energiája feloldja az előzőéletek gátló mechanizmusait, előhozza rejtett képességeinket, eltávolítja a mentális blokkokat, és a gátló hipnotikus bevésődéseket; hasznos segítség az intuitív képességek csiszolásában. Védelmező tulajdonságával hatékonyan segíti a spirituális munkát – érzékeléseket, üzenetközvetítéseket – a legtisztább forrással is. A Torok- és a Harmadik szem csakra energiáját tölti.

Fizikai testünket gyengéd egyensúlyi állapotban tartja; jótékonyan hat az egészségünkkel összefüggő minden kisebb panaszra is. Úgy tartják, gyógyítja a mandulagyulladást, beállítja a vér egészséges alvadási képességét, megtisztítja a sejtközi állományokat. Jótékonyan hat genetikai rendellenességek és sugárbetegség esetén.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés