Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

KRIZOKOLLA

KRIZOKOLLA

A Krizokolla egy szilikátásvány, amely rézlelőhelyek határterületein alakul ki – kovasav tartalmú vizek hatására; megjelenései gömbös, vesés, kérges formákban találhatóak. Gyakran keveredik Malachittel, Azurittal és más rézásványokkal is. Színe a zöld-türkizzöld, vagy a kék-türkizkék – illetve keverékeik, gyakran barnás foltokkal, sávokkal. A nevét görög eredetű szavakból kapta – „chrysos”= arany és „kolla”= ragasztó, mivel régebben arany forrasztásához használták.
Már az ókorban is ismert ásvány volt, gyógyító kőként a testi ellenálló képesség növelésére és az érzelmek harmonizálására használták.

Spirituális hatásai:
A kiegyensúlyozottság köve; segít az elfogadásban, és az önvizsgálatban, segíti a belső egyensúly kialakulását. Átalakítja a negatív energiákat, gyógyítja az érzelmi sérüléseket. Önmagunk szeretetére bátorít, mielőtt mások szeretetéhez kapcsolódnánk. Segíti a meditációt, az intuitív érzékelést, de a nyugodt szemlélőként való létezést is erősíti. Támogatja az önismeretet és a belső egyensúly elérését; segíti az „igaz” kommunikációt. Segít kapcsolati nehézségek esetén – stabilizálja vagy javítja azokat. A záró csakrák kivételével valamennyi csakra rezgését támogatja.

Mentális és érzelmi hatásai:
Erőt ad és segíti a verbális kommunikációt. Támogatja a semlegességet és a tisztaságot, a szeretetteljességet. Segít megőrizni a hidegvérünket, és segít hideg fejjel gondolkodni. Enyhíti az idegességet, a hangulatingadozásokat és az ingerlékenységet. Elűzi a restséget, legyőzi a fóbiákat; magabiztossá és motiválttá tesz, valamint táplálja a kreativitást. Enyhíti a bűntudatot, együttérzésre bíztat – nemcsak mások felé, de sajátmagunk irányába is. Mérsékli az ítélkezésre való hajlamot. Serkenti az érzékeket és az érzékelést, kellően érzékennyé tesz. Csökkenti a szellemi feszültséget és a stresszt; csillapítja a bűntudatot és örömöt teremt. Fokozza a szépérzéket.

Hatásai a testre:
Hűsít, gyorsítja az égési sérülések gyógyulási folyamatát; csökkenti a vérnyomást. Csökkenti a lázat, szabályozza a pajzsmirigy működést; segít stressz alapú emésztési zavarok esetén. Ellazít, oldja a görcsöket – menstruációs panaszok esetén is. Javítja a májműködést, méregtelenít; segít fertőzések esetén, különösen a mandula- és toroktájékon. Jótékonyan hat az anyagcserére, az emésztő szerrendszerre, a belekre, a hasnyálmirigyre, és a vesére is, valamint a női ivarszervekre, a csontokra és a vérre is.

Keresés