Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

KÖVÜLT FA

KÖVÜLT FA

A „Megkövesedett fa” keletkezése során kezdetben az elhalt fát kovasav itatja át. Légmentes környezetben, és ahogy az veszít víztartalmából – fokozatosan megdermed, és az egyéb jelenlévő körülmények miatt kvarcosodik, vagy opálosodik. A Kövült-fának az elkvarcosodott fát nevezzük. A normál megkövesedett (kalcedonos) fa, az opálosodott fánál nagyobb fajsúlyú és nagyobb keménységű is, kevésbé sérülékeny, és megmunkálásuk is könnyebb. A kövült-fák színe általában többszínű – főleg a fehér, a szürke és a barna színek vannak többségben, de olykor a sárga, a vörös, a bézs, vagy a rózsaszín is megjelenik bennük. Madagaszkáron, Észak-Amerikában és Brazíliában található a legtöbb Kövült fa.
Már több ezer éves készített eszközöket is találtak belőlük; úgy hitték ezeket Istenek használták egykor, ezért mitikus és mágikus erővel ruházták fel azokat. A fák gyógyító erejéről mindig is legendák szóltak, úgy tartják a megkövesedett fában ez az erő szinte az idők végezetéig „elraktározásra került. Ugyanakkor az előző életeinkkel is szoros kapcsolatot teremt, segíti az ilyen jellegű spirituális munkát. Felhívja a figyelmet a korral járó bölcsesség értékére is.

A Kövült-fa magával a Földdel köt össze bennünket; általa harmóniába kerülhetünk létezésünkkel, és derűsen élhetjük meg a létélményünket. A megfelelő időben és a megfelelő helyen tartózkodás érzését, és élményét adja meg. Jó közérzetet teremt, segít elfogadni olyannak a dolgokat – amilyenek; elégedettséget ad. Előtérbe hozza az egyszerű, kellemes légkör megteremtésének igényét; rezgése erősíti bennünk a megpihenésre és elgondolkodásra fordított idő fontosságát. Segít „két lábbal állni” a realitás talaján is; erőssé tesz, és fokozza az önmagunkba vetet hitet. Segít a külső változásokat saját céljaink elérésének szolgálatába rakni.
Nyugtató kő, rezgése által kevesebbet aggódunk; elválnak általa a jelentős és jelentéktelen dolgok. Segítségével higgadtan fogadhatjuk azokat a dolgokat, amin nem vagyunk képesek változtatni, azonban figyelmet kelt az alakítható, változtatható dolgok irányába – egyben hozzásegít a bölcsességhez is, amivel e különbségeket felismerhetjük. Segítségével azzá válhatunk, akivé lehetőségeink szerint képesek vagyunk.

Stabilizálja az egészséges állapotokat; támogatja a szervezetet minden szinten, segíti a mozgékonyságot. Hatással van a DNS-ünkre; képes újraaktiválni, újratölteni a sejtek régi, lejárt, blokkoló információ tartalmát, és új információs mezőt teremt. Hatékony segítség genetikai problémák, vagy már kialakult rendellenesség krónikus vagy lábadozási fázisában is, de akár progresszív betegségek, vagy időskori problémák esetén is.
Jótékonyan hat a tüdőre, az immunrendszerre, az izmokra, az ízületekre, a csontokra – de a lábfejre és a hátra különösen. Serkenti az emésztést, és az anyagcserét, nyugtatja az idegrendszert, javítja a közérzetet. Jótékony hatású a túlsúly leküzdésére. Javítja a mozgóképességet, visszafogja az öregedés folyamatait és a meszesedést. Jó hatással van a nyugtalan alvás, vagy a krónikus kimerültség problémáira.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés