Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KORDIERIT (IOLIT)

A Kordierit, vagy más néven Iolit (ejtsd: „jolit”), továbbá Dikroitnak és Vízzafírnak is nevezett ásvány, az alumínium-gyűrűszilikátok csoportjába tartozik. Fő ismertetője, hogy más-más irányokból más-más színűeknek tűnhet (pleokroizmus): áttetsző ibolya- és levendulakék színe mellett, lehet szürkéskék, zöldes, barnáskék, és sárga színű is. Tiszta áttetsző megjelenései értékes drágakőnek számítanak, kevésbé áttetsző formái szintén értékes és szép féldrágakövek. Elnevezései különböző megismerésein keresztül alakultak ki – Iolit a görög ibolya-szín szóból, Kordierit Pierre Cordier geológus tiszteletére, Dikroit a szintén görög „kettős szín” kifejezés után, míg Vízzafír a Zafírhoz hasonló színei miatt.

Spirituális hatásai:
A magabiztosság és a rendíthetetlenség rezgését hordozza. A látomások kövének is tartják, megszabadít a gondolathalmazoktól, segíti a vizualizációt, serkenti az intuitív meglátásokat és az ösztönös megérzéseket, támogatja a belső utazást, előhozza a belső tudást.
Megújult energiával tölti fel az aurát és a finomtesteket. A Harmadik szem csakra rezgésével rezonál.

Mentális és érzelmi hatásai:
A felelősségérzetet, a hiteles felelősségvállalásainkat, valamint a feladataink és kötelességeink megvalósítását erősíti. Fokozza az önbizalmat, és kitartást ad – még a legkellemetlenebb helyzetekhez is. Energiája feloldja a függőségek és rögeszmék okait; megszabadít mások elvárásaitól, és segíti valódi „Énünk” kifejeződését. A saját magunkért vállalt felelősség erősítése jegyében segít leküzdeni a kölcsönös függőséget, egy nem egészségesen működő párkapcsolat, vagy egy szülő gyermek kapcsolat esetén. Feloldja a nehézségeket, egyensúlyt teremt, irányt mutat.

Hatásai a testre:
Jótékony hatású az agyalapi mirigyre, a májra és a méregtelenítésre; erősíti az idegeket; használható van fájdalmak, vagy végtag érzéketlenség esetén. Jótékony a légzőszervrendszerre, az arcüregre, de a zsírlerakódások felszámolására is.

 

Keresés