Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KIASZTOLIT (ANDALUZIT)

A Kiasztolitként ismert ásvány voltaképpen egy speciális Andaluzit. Az Andaluzit egy főleg barnás, vagy olykor szürkés-rózsaszín, ritkábban zöldesszürke színű kristályos, csillámló fényű szilikátásvány, amely első felfedezési helyéről kapta a nevét Andalúziáról. Azóta már világszerte fellelhető, gyakoribb változata a rózsaszínes-barnás Andaluzit, ritka megjelenése a Zöld Andaluzit.
A Kiasztolit egy egyedi, keresettebb formája, amely a kristályok közé beépült szenes, fekete agyagpala zárványai révén válik érdekessé. Ezek a fekete zárványok gyakran négy Andaluzit kristály közé, kereszt alakban ékelődve épülnek be. Emiatt nevezik „Kereszt-kőnek” is, és Spanyolországban, már régóta vallási kegytárgyakat is készítenek belőle – a kristályokat növekedési irányára merőlegesen vágják el, és többnyire lapos csiszolatokat készítenek, amelyekben szembetűnővé válik a kereszt-rajzolat. A Kisztolit neve is innen ered, a kereszt-formáról, amely a görög „Khi” betű természetes megformálásából eredt. Később ebből alakult ki a „szorzás” jele is, és a „többszörözés” ezen szimbolikája a történelem során végig kísérte a Kiasztolithoz hozzáfűzött hiedelmeket is. Használták a védelmező erő megsokszorozására, a rosszindulat és átkok távoltartására.

Spirituális hatásai:
A Kiasztolit az egyéni identitás kifejlődésében, és az egyéni életfeladat megvalósításában segít. Eloszlatja az illúziókat, fejleszti a realitásérzéket, segít szembenézni a valósággal. Kapcsolódik a halálhoz és az újjászületéshez, így segít azoknak, akik átlépnek a halálon túlra; úgy tartják, megvédi a lelket az utazás során. Támogatja a testen kívüli utazásokat. A Gyökér- és Szakrális csakra energiájával rezonál.

Mentális és érzelmi hatásai:
Segít elhagyni a görcsös ragaszkodást, a kinőtt és visszatartó viselkedésmintákat, a kondícionálást; elűzi a negatív gondolatokat és érzéseket is. Erős nyugtató hatású kő idegesség, félelem és bűntudat esetén; stabilizálja az ingatag érzelmi világot. Hatékony segítség megőrüléstől való félelem esetén. Harmóniává alakítja a viszályt és a konfliktust; fokozza a tudatosságot, fejleszti az elemzőkészséget, segíti a változást és a problémamegoldást. Segít az átmenetek megélésben, és segít megszokni az új helyzeteket. Éberséget és józanságot ad, és ezt megtartja betegség vagy traumák esetén is.

Hatásai a testre:
Erősíti az idegeket, segít erőtlenség, eltompult érzékelés, lassú mozgás, vagy bénulás esetén. Enyhíti a túlsavasodást és következményeit, mint pl. a reumát és a köszvényt. Jótékony hatású a vérre, megállítja a vérzést; csökkenti a lázat, enyhíti a gyomorsav túltengést. Egyensúlyba hozza az immunrendszert, segíti a tejelválasztást - támogatja a szoptatást. Helyreállítja a kromoszómák károsodásait; jó hatással bír a paralízis kezelésére.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés