Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KIANIT (Disztén)

A Kianit a szilikátok osztályába tartozik. Neve a görög „kyanos” szóból ered, jelentése szimplán annyi: kék. Az ókorban minden kék ásványt (pl. azurit, lápiszlazuli, stb.) „kyanos”-nak neveztek, később kapta meg a Kianit ezt a nevet véglegesen. Színe leggyakrabban kék vagy kékesszürke, rovátkás-lemezes mintázattal; ritkább megjelenési típusai a Zöld-, a Narancs- és a Fekete disztén.
Spirituális hatásai:
Hatékonyan közvetíti a finom energiákat, kiváló segítség valamilyen ráhangolódáshoz, vagy meditációhoz. Spirituális rezgéseket csatornáz, érettséget ad. Az életeseményeink mögött lévő folyamatokra tereli a fókusz; megszabadít a szimpla, vak hittől, a vak végzet és a kíméletlen karma gondolatától, ehelyett inkább a megfigyelés, elemzés és megértés irányába mozdítja el – a mögöttes okokra helyezi a figyelmet. Tetteinkhez, döntéseinkhez egészséges határozottságot ad. Megkönnyíti az álmok visszaidézését, vagy épp gyógyító álmokat hoz. Összehangolja a csakrákat, és a finomtesteket; tisztítja a meridiánokat, visszatölti a „csi”-t a testbe, a szervekbe. Stabilizálja az aurát. A negatív rezgéseket feloldja, sosem kell megtisztítani. Főleg a Torok-, a Harmadik szem-, és a Korona csakra energiájával rezonál.
Mentális és érzelmi hatásai:
Megnyitja a torok csakrát – megkönnyíti az önkifejezést és a kommunikációt. Fejleszti a tudatosságot, a logikus és racionális gondolkodást, valamint a spontán, de határozott cselekvést segíti. Rezgése kellemes, békés közérzetet ad, megszabadít a nyomasztó terhektől és a frusztrációktól; elcsitítja a felkorbácsolt érzéseket, nyugtatólag hat. Áthatol a zűrzavarokon – eloszlatja a blokkokat, az illúziókat, a félelmet, a kudarcot és a stresszt.
Hatásai a testre:
Fokozza a mozgékonyságot és az ügyességet, a kisagy és a motorikus idegek működését erősíti. Jótékonyan hat a húgy- és ivarszervekre, a pajzsmirigyre, a mellékpajzsmirigyre, a mellékvesére és az agyra. Fájdalomcsillapító, csökkenti a vérnyomást, enyhíti a lázat, gyógyítja a fertőzéseket. Helyreállítja az izmok rendellenességeit; segít megszabadulni a felesleges kilóktól.

 

Keresés