Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KALCEDON -Rózsakalcedon

A Rózsakelcedon, vagy Pink Kalcedon kovasav tartalmú felszíni vizek hatására képződik mangántartalmú kőzetekben. Ez a mangán adja a színét, amely a halvány rózsaszínűtől a halvány ibolyaszínig előfordulhat.

A Kalcedonok alapjellemzői mellett, a Rózsakalcedon az elevenség, a megértés, a segítőkészség, és az életet adó melegség köve. Fokozza az odafigyelést, és mások megértésének készségét; segíti felismernünk a megfelelő segítésnyújtás megválasztását, erősíti bennünk a rátermettséget környezetünk gondjai-bajai enyhítésére.

Energiája nyitottságot és fogékonyságot teremt, érdeklődést kelt az újdonságok felé; támogat új ismeretek szerzésében, megismerésében, segít a tanulásban. Gyermek kíváncsisággal, rácsodálkozással ajándékoz meg, egyben segít csodálni a világunk dolgit.
Serkenti a kedvességet, a szívélyességet; gondtalanságot, békét, mély bizalmat idéz meg konfliktusokban, neurotikus és pszichoszomatikus problémák esetén.

A testünk szintjén is elevenséget és melegséget közvetít. Harmonizálja a szívműködést, megerősíti a „szívmunkát”, erőfeszítés nélküli hatékony működésre serkenti.
Erősíti az immunrendszert és a nyirokáramlást is; jótékony hatású megfázásokra és cukorbetegségre. Úgy tartják, megkönnyíti a szoptatást, ehhez belső békét és nyugalmat teremt.

 

Kép hamarosan..  smiley

Keresés