Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

KALCEDONOK

KALCEDONOK

A Kalcedon magmás eredetű tiszta, rostos kvarc, finoman erezett kristályszemcséi megtörik a fényt. Tiszta változatuk a kalcednok, ezek színe leggyakrabban kék – világoskék (Kék kalcedon), fehéres vagy sárgás erezettel, vagy tűs-, foltos zárványokkal (Dendrites kalcedon). Előfordul még kékeszöld színű (Rézkalcedon), zöld színű (Krómkalcedon), ibolya-rózsaszín (Rózsakalcedon), vörös színű (Vörös kalcedon és Karneol), sárga színű (Sárga kalcedon, vagy Sárga karneol), barna színű (Szárder), az almazöld színű (Krizopráz), vagy a fekete (Ónix). Áttetszőbb, tisztább formái az Achátok; tömött, telítettebb formái a Jáspisok. A Jáspisokkal egy átmeneti megjelenése a Heliotróp

A kalcedon már az ókorban is a vizet és a levegőt jelképezte. Betegségek gyógyítására (főleg légúti megbetegedésekre, keringési problémákra), valamint időjárást befolyásoló mágikus szertartásokhoz használták. Az ivókelyheket is sokszor kalcedonból készítették, úgy tartották megelőzi a mérgezést.
Spirituális hatásai:
Gondoskodó kő – fejleszti a testvériességet, a jóakaratot; fokozza egy közösség összetartó erejét. Rezgése elnyeli és átformálja a negatív energiát. Használható a gondolatátvitel és a telepátia erősítésére. Hatékonyan tisztít energetikailag.
Mentális és érzelmi hatásai:
Összeharmonizálja a testet-lelket-szellemet. Támogatja a jóindulatot és a nagylelkűséget. Megszűnteti az ellenséges érzelmeket és a melankóliát örömmé formálja át. Csökkenti az önbizalomhiányt, nyitott és lelkes egyéniséggé tesz. A konstruktív gondolkodást erősíti. Elnyeli és átformálja a negatív gondolatokat, érzelmeket és a rossz álmokat.
Hatásai a testre:
Egyensúlyt teremt, fokozza a fizikális erőt. Gyógyítja a szemet, az epehólyagot, a csontokat, a lépet, a vért, a sebeket és a keringési rendszert.  Javítja az ásványi anyagok hasznosítását és meggátolja a lerakódásokat a vérerekben. Csökkenti az elmebaj és a szenilitás tüneteit.

 

Keresés