Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

K2-KŐ

K2-KŐ

A K2-kő – vagy tévesen K2-Jáspis – alapvetően egy kőzet: Fehér Gránit, melybe Azurit ásványgömbök nőttek bele. Elnevezését lelőhelyéről kapta, a Karakorum-hegység legnagyobb (a Föld második legnagyobb) hegye, a „K2”, azaz a „Mount Godwin Austen” után.

Ezt a követ csak itt – Pakisztán és Kína határán bányásszák (Skarduban), ezért viszonylag ritka és értékes. Színe – a Gránitot alkotó Kvarc és Plagioklász földpát miatt – fehér, világosszürke vagy bézs alapon – fekete Biotit csillámokkal, és kisebb-nagyobb (néhány mm-es, vagy 1-2 cm-es) kék fröccsenés-szerű Azurit foltokkal tarkított egyedi megjelenésű.

Mohs: 6 – 7

Az elménk és az érzelmeink irányításának köve. Helyreállítja egyensúlyunkat, központosít és leföldel.
Támogatja egy csoporton belüli tevékenykedés során a közös célokat, egyensúlyba hozza a közös munkát és harmóniát teremt a közösségen belül. Békét teremt kívül-belül; orvosolja mind a személyes, mind a kollektív konfliktusokat.
A K2-kő hozzáférést biztosíthat az Akasha-krónikához; segíti az előző életek értelmezését, feloldja a blokkokat, a tiltásokat és a kényszerbetegségeket. Az összes csakra energiáját harmonizálja.
Jótékony hatással van a fejre, a csontokra, a kényszeres vagy pánikrohamokra; fájdalomcsillapító hatású.

 

Kép hamarosan... smiley

Keresés