Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

JÁSPISOK

JÁSPISOK

A Jáspis neve görög eredetű, foltos vagy pettyezett kőre utal. Megjelenését tekintve idegen anyagokkal telítődött, tömött finomszemcsés kvarc, tulajdonképpen egy kalcedonféle. A kvarcba záródott agyagos és homokos szemcsék átlátszatlan színezetet és rajzolatokat adnak a jáspisnak. Színe alapján lapvetően sárga-, vörös, és zöld jáspist lehet megkülönböztetni, de a különböző kialakulásuknak és a sokféle rajzolatnak köszönhetően többféle fantázianéven ismert jáspis létezik (pl.: Breccsa-, Darázs-, Kambaba-, Kép-, Óceán-, Polikróm-, Porcelán-, Turitella-, stb. jáspis). Sok esetben könnyedén nevezik el a nehezen beazonosítható ásványokat jáspisnak (pl.: Esőerdő jáspis, Leopárd jáspis = Riolit, Virág jáspis = Unakit, Mokka jáspis = Mookait, Dalmata jáspis = Dalmata-kő, stb.). A jáspisokat már az ókorban amulettként viselték, a középkorban pedig a harcosok kövének tekintették.
Spirituális hatásai:
A harcos természetünket erősíti; segít elérni céljainkat, leküzdeni az akadályokat. Kiváló „gondoskodó kő”: életben tart, támogat, bíztat; a nyugalmat és a teljesség érzését biztosítja; összehoz és egységben tart. Földeli az energiákat és a testet; elnyeli az energiákat, tisztítja és összehangolja a csakrákat és az aurát; egyensúlyban tartja a jin és jang energiákat.
Mentális és érzelmi hatásai:
Egyenessé, tisztességessé és becsületessé tesz. Fejleszti a fantáziát és segít megvalósítani az ötleteket. Segít a nehéz időkben, vagy traumatikus események során; bátorságot ad és felvértez a kellemetlen feladatok ellátásához, a konfliktusokhoz.
Hatásai a testre:
Segít emésztési- és gyomor panaszok, illetve a nemi szerv megbetegedései esetén. Jótékonyan hat az elhúzódó betegségek esetén is. Fokozza környezeti terhelésekkel szembeni ellenállóképességet (kosz, méreg, sugárzás, elektro-szmog). Úgy tartják, meghosszabbítja a szexuális örömöt.

 

Keresés